Bakan Şimşek, enflasyonu düşürmekte kararlı olduklarını çünkü fiyat istikrarının sürdürülebilir yüksek büyümenin ön koşulu olduğunu belirterek,  “Bugün açıklanan verilere göre TCMB brüt rezervleri Eylül 2014’ten bu yana en yüksek seviyesi olan 134,5 milyar dolara ulaşmıştır. Mayıs ayında 700’ün üzerinde olan Türkiye’nin risk primi bugün 330’lar seviyesine geriledi.” dedi.

Dezenflasyon sürecinde yatırımı, üretimi ve ihracatı desteklemekte de kararlı olduklarını vurgulayan Bakan Şimşek, “Bu çerçevede, Eximbank’ın sermayesi güçlendirilirken, ihracatçıların finansmana erişimini desteklemek için günlük reeskont kredi limitini 10 katına çıkararak 3 milyar TL’ye yükselttik.” ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek, ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler için reeskont kredi faizlerine üst sınır getirerek, iskonto oranını azami yüzde 25,9’da sabit tutuklarını aktararak, “TCMB yeni YTAK programı ile nitelikli yatırımları desteklemek için yıllık 100 milyar TL olmak üzere 3 yıl boyunca toplam 300 milyar TL limit tahsis etmiştir.” açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı