Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkarmasına tepki gösteren Kaya, "Mart 2021'de Türk Tipi Ekonomi diyerek ülkenin ekonomik bağımsızlığı için mücadele başlatan ve bu uğurda da faiz sebep enflasyon sonuç diyerek faizleri yüzde 8.5’a, Tüketici Fiyat Endeksi’ni (TÜFE) yüzde 80’e, Üretici Fiyat Endeksi’ni (ÜFE) ise yüzde 38’e çıkaran bir iktidarla karşı karşıyayız.” dedi.

“Her ay mahcup olmaktansa bir kerede mahcup olun”

Kaya, “Belli ki takip ettiğiniz paradigma itibariyle enflasyon üzerine çıkan bir faiz yapacaksınız. Enflasyonun sene sonu hedefi yüzde 70, faizler şu an yüzde 40. Bence artık yüzde 40’ı beşer beşer artırmayın. Birden yüzde 70’e çıkarın, bu millet de rahat etsin. Siz de her ay mahcup olmaktansa bir kerede mahcup olun, biz de bu sözlerinizi her ay sizin yüzünüze çarpmak mecburiyetinde kalmayalım.”  şeklinde konuştu.

“Millet bize muhalefet görevi verdi”

Kaya, iktidarın seçim döneminde verdiği vaatlerle ilgili net bir şekilde izah verme sorumluluğunu taşıdığını ifade ederek “Siyasi iktidar tutarlı davranmalı, politika değişikliklerini de millette net bir şekilde izah etmelidir. Kendi taraftarları, bu sözlerini sorgulama ihtiyacı hissetmeyebilirler. Ama millet bize muhalefet görevi verdi. Bu da kutsal bir görevdir.” açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı