BTCIM – Rekabet Kurulu tarafından Aydın’da faaliyet gösteren bazı beton şirketleri hakkında soruşturma başlatıldığı ve şirket iştiraki Batıbeton’un da soruşturmada yer aldığı açıklandı.

BIENY – Halka arzdan elde edilen fonun 547,5 milyon TL’sinin yeni fabrika yatırımında, 842,2 milyon TL’sinin işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.

CMBTN – VBTS kapsamında şirket paylarına 22 Aralık’a kadar emir paketi tedbiri getirildi.

DARDL – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 1,2 milyar TL’den 5 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

EKOS – Balıkesir OSB’de yeni bir üretim tesisinin kiralanmasına karar verildiği açıklandı.

ELITE – Şirketin Katkısız Sebze ve Meyve Suları İşleme Tesisi projesi ile İlgili ÇED Gerekli Değildir kararı verildiği medyada yer aldı.

FONET – Batman İl Sağlık Müdürlüğü ile 36 ay süreli SBYS Hizmet Alımı sözleşmesinin 30,0 milyon TL bedelle imzalandığı açıklandı.

GENTS – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 235 milyon TL’den 1 milyar TL’ye yükseltilmesine karar verildiği açıklandı.

GOKNR – Halka arzdan elde edilen fonun 137,3 milyon TL’sinin finansal borç ödemesinde, 22,2 milyon TL’sinin GES yatırımında, 73,4 milyon TL’sinin makine ekipman alımı yenilenmesinde, 103,0 milyon TL’sinin işletme sermayesi güçlendirilmesinde kullanıldığı açıklandı.

GLCVY – Şirketin TEB’in gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, satışa çıkarılan 266,7 milyon TL anapara büyüklüğündeki bireysel ağırlıklı portföy ihalesini en yüksek teklifi vererek kazanıldığının açıklanması sonrasında devir işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

HEDEF – Colendi Menkul'ün 20,5 milyon TL sermayesinin tahsisli olarak 9 milyon TL artışla 29,5 milyon TL’ye çıkarıldığı ve HEDEF’in Colendi Menkul'deki pay oranının %30,51 olarak tescil edildiği açıklandı.

IEYHO – Şirket bağlı ortaklığı Işıklar Ambalaj’ın Konya’daki GES yapımı için Meram Elektrik ile Lisanssız Üreticiler İçin Dağıtım Sistemine Bağlantı Anlaşması imzalandığı açıklandı.

IZMDC – Şirketin üyesi bulunduğu MESS tarafından Türk Metal Sendikası ile anlaşılamamasından dolayı arabuluculuk sürecine geçildiği açıklandı

IMASM – LRSHO’nun sahip olduğu 22.500.000 adet payın pay başına 15 TL fiyattan Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür kapsamında satışının bugün gerçekleşeceği açıklandı.

IMASM – Şirketin Afrika’da bir şirket ile 1,0 milyon dolarlık sözleşme imzaladığı açıklandı.

LUKSK – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 30 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

MEKAG – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Meka İthalat ile yurt dışındaki iki şirket arasında Kırma Eleme Tesisi ve Beton Santrali satışı konusunda Distribütörlük Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

MMCAS – Bir yatırımcı tarafından Yönetim Kurulu kararının iptali kapsamında açılan davanın bir sonraki duruşma tarihinin 8 Şubat olduğu açıklandı.

OYAKC – Şirketin Hazır Beton Tesisi projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı medyada yer aldı.

QNBFB – Yurt dışında 182 gün vadeli 12,5 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

PENTA – VBTS kapsamında şirket paylarına 22 Aralık’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.

PENTA – İstanbul Portföy Yıldız Serbest Özel Fon'un sahip olduğu 35.433.799 adet payın pay başına 17,06 TL fiyattan toptan alış satış işlemleri kapsamındaki işlemlerin gerçekleştiği açıklandı.

PEKGY – Sermaye artırımından elde edilen fonun finansal borç ödemelerinde, faaliyet giderlerinin karşılanmasında, Almanya, İngiltere ve Türkiye yatırım harcamalarında kullanıldığı açıklandı.

SANFM – Şeyda Erdeveci tarafından 870.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

VAKBN – 323 milyon dolar ve 303 milyon Euro olmak üzere 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağlarken, kredinin maliyeti ABD Doları ve Euro cinsinden sırasıyla Sofr+%3,50 ve Euribor+%3,25 olarak açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı