Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Shu Yuting, Çin ile Avustralya arasında çeşitli ekonomik ve ticari sorunlarda önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

Sözcü Shu dün yaptığı açıklamada, Avustralya ile ikili ilişkilerin istikrara kavuşmasının ardından, Çin'in önümüzdeki ay içerisinde kalan tüm ticaret engellerini kaldırabileceğine ilişkin haberlere değindi.

Sözcü, bu yılın başından itibaren Çin ile Avustralya'nın ilgili birimlerinin her kademedeki temaslarını sıkılaştırdığını ve her iki tarafı ilgilendiren ekonomik ve ticari sorunlara karşılıklı yarar ve ortak kazanç temelinde çözüm aradıklarını hatırlattı. İki tarafın ortak çabaları sonucunda birçok ekonomik ve ticari sorunda ilerleme sağlandığını kaydeden Shu, Dünya Ticaret Örgütü çerçevesindeki ilgili anlaşmazlıkların çözümü konusunda ortak bir anlayışa varıldığını dile getirdi.

Sözcü Shu, iki tarafın doğru yönde ilerlemesi durumunda ikili ekonomik ve ticari ilişkilerin iyi bir şekilde gelişebileceğini vurguladı. Gelecek dönemde, Avustralya ile birlikte iki devletin vardığı anlaşmaları uygulayarak, fikir ayrılıklarını bir kenara bırakıp fikir birliği arayışında bulunacaklarına, eşitlik ve karşılıklı yarar temelinde ikili ekonomik ve ticari iş birliğinin kaliteli bir şekilde gelişmesini hızlandıracaklarına dikkat çekti.

Hibya Haber Ajansı