İkinci kez düzenlenen Küresel Dijital Ticaret Fuarı Çin’in Hangzhou kentinde başladı. Fuar, ülkede dijital ticaret konusunda düzenlenen ilk uluslararası fuar olma özelliğini taşıyor. 27 Kasım’a kadar sürecek olan fuarda toplamda 100 lansman yapılması bekleniyor.

Fuar kapsamında, İpek Yolu güzergâhındaki e-ticaret, dijital kültür ticareti ve dijital finans dâhil olmak üzere 10 forum düzenlenecek. Ayrıca dijital ticaret iş birliği ve kalkınmasına dair Hangzhou İnisiyatifi ve Çin’deki dijital ticaretin gelişimiyle ilgili bir rapor yayımlanacak. Fuarda birçok iş birliği anlaşması imzalanacak.

Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Guo Tingting, yaptığı konuşmada, son yıllarda Çin’de dijital ticaretin hızla geliştiğini ve ticaret açısından güçlü bir devlet inşasının önemli bir parçası haline geldiğini söyledi. Guo, “Bir yandan dijital ticaretin boyutu büyüyor. 2022 yılı itibarıyla Çin’de dijitalleştirilebilen hizmet ticaret hacmi 372,7 milyar dolara ulaştı. Diğer yandan dijital ticaretin yapısı da optimize ediliyor. Telekomünikasyon, bilgisayar ve bilişim hizmetlerinin ticaret hacmi, 2022 yılında yaklaşık 124,2 milyar dolara yükseldi ve bu, dijital ticaret hacminin yaklaşık üçte birine tekabül ediyor” dedi. 

Edinilen bilgilere göre, 63 ülke ve bölgeden 800’den fazla işletme ve 68 uluslararası örgüt ve yurtdışı ticaret derneği, fuara fiziksel olarak katılıyor. Yaklaşık 15 bin alıcının başvurduğu fuara, alıcılardan bin 700’ü yurtdışından geliyor.

Hibya Haber Ajansı