WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

DEVA Partili Karatutlu, ASM sorununu Bakan Koca’ya sordu

DEVA Partili Milletvekili İrfan Karatutlu, TBMM’ye verdiği soru önergesinde özel mülklere kurulan aile sağlığı merkezlerinde (ASM), cari gider ödemelerinin yetersizliği nedeniyle hekimler ile mülk sahipleri arasında yaşanan problemleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

DEVA Partili Karatutlu, ASM sorununu Bakan Koca’ya sordu
Paylaş:

Hekimler ile mülk sahibi arasında yaşanan anlaşmazlıkların, cari gider ödeneklerinin yetersiz olması nedeniyle meydana geldiğinin altını çizen Karatutlu, “Bu gerilim, sanal ASM'lerin sayısının her yıl artmasıyla daha da artıyor. Bu sorunu çözmek için, yerel belediyeler ve bakanlık arasındaki iş birliği çabaları yoluyla ASM'lerin kamu binaları olarak inşa edilmesinin değerlendirilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Teşvikler artırılmalı”

Bir diğer acil endişenin ise aile hekimlerinden 400 kadar raporun, net kriterler olmadan talep edilmesi olduğunu vurgulayan Karatutlu, “Bu durum, mevzuata uygunluğun sağlanması için Bakanlığın daha sıkı bir denetim yapmasını gerektiriyor. Bazı birimlerde aile sağlık çalışanının bulunmaması bu temel sağlık hizmetlerini aksatmaktadır. Bu nedenle teşviklerin artırılması ve aile sağlık çalışanlarına yönelik asgari limitlerin belirlenmesi, sağlık hizmetlerinin kesintisiz ve verimli bir şekilde sağlanması için mali açıdan yeniden değerlendirme yapılması gerekmektedir.” dedi.

Karatutlu'nun önergede Bakan Koca’nın yanıtlaması istemiyle sorduğu sorulardan bazıları şöyle:

1. Özel mülklerde kurulan ASM'lere yönelik artan yasal zorluklar ve gayrimenkul sorunları göz önüne alındığında, bu sorunları çözmek için ne gibi önlemler değerlendiriliyor veya uygulanabilir?

2. İstikrarlı ve erişilebilir sağlık altyapısı sağlamak amacıyla yerel belediyeler ve bakım kurumlarıyla iş birliği içinde kamu ASM'lerinin kurulmasına yönelik bir çalışma var mıdır?

3. Aile hekimlerinin üzerindeki yükün azaltılması ve sağlık kayıtlarının doğruluğu ve güvenilirliğinin sağlanması için bu raporların denetimini ve düzenlenmesini artırmaya yönelik çalışmalar var mıdır?

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.