Polat, ekonomik dar boğazdan geçilen bu süreçte, ekmek alımının her zamankinden daha fazla önem arz ettiğini dile getirerek, “Şanlıurfamızın dar gelirli vatandaşlarımızı, mevsimlik tarım işçilerinin yoğunlukta olduğu ilimizin durumu göz önüne alınınca ne demek istediğimiz daha fazla anlaşılacaktır. Tarımın ve buğdayın başkenti olması gereken bir ilde düşünün ki ekmeğe ulaşmak bir başka yere, bir başka ile göre çok daha fazla zahmetli ve sıkıntılı." dedi.

“Urfa'da halk emeğine ulaşılabilecek nokta sayısı sadece 22 adet”

Şanlıurfa’nın nüfus oranına eş değer nitelikteki Bursa’da günlük olarak 300 bin adet halk ekmeği çıktığına değinen Polat, “Ekmeğe ulaşa bilirlik nokta sayısı ise 450 ile 500 arası. Bu rakamlarda güzel Urfa'mızda ise günlük ekmek sayısı 50/60 bin. Ulaşa bilirlik nokta sayısı ise 22 adet. Evet, yanlış duymadınız 22 adet. Biz de bu konuda araştırma yaptığımızda sizler gibi şaşırdık" diyerek satış noktalarının yetersizliğine dikkat çekti.

“Çok hızlı bir şekilde satış noktaları arttırılmalıdır”

Polat, yaşlıların ve çocuklu annelerin uygun fiyatlı ekmeğe ulaşmak için 1,5-2 kilometre yürümek mecburiyetinde kaldığını ifade ederek, “Ya da ilk zamanlarda kuyrukta bekleye bekleye canından benziyor. Bu çilenin, eziyetin son bulması için; ulaşa bilirlik noktalarının çok hızlı bir şekilde arttırılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Tam kapasiteli 100 bin daha kaliteli ekmeğin çıkarılması için tam mesai yapılıp, talebin daha fazla oluşması için gerekli adımların çok hızlı bir şekilde atılması gerektiğini vurgulayan Polat, “Bu talebin hızlıca yayılması için bakkal ve marketlerle belediyemizin anlaşmalar yapıp nokta sayısını çoğaltarak çözüm bulması lazım.” açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı