Küçük ölçekli balıkçıların talepleri doğrultusunda tekne bakım malzemesi verilen balıkçılara, balıkçı tulumu ve balıkçı çizmesinden oluşan koruyucu donanım desteğini başlatan tören, Gümüşsuyu Mahallesi’nde düzenlendi.

Balıkçıların ve Beykozluların yoğun ilgi gösterdiği törende, sırasıyla; kadın balıkçı Necla Köseoğlu Yazıcı, Beykoz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zeki Demirtaş, İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Erdoğan Kartal ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

İmamoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü, “Buradan bütün öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum. Onların sayesinde biz, bugün buradayız. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda saygıyla, minnetle eğiliyoruz. Bize en büyük öğretmenliği yaptı, en büyük öğreticiliği yaptı” sözleriyle kutladı.

Deniz temizliği ve balıkların korunmasının önemine dikkat çeken İmamoğlu, “Gerçekten görevimizin çok özel anları var. Üreten İstanbul noktasında, tarıma verdiğimiz, balıkçılığa verdiğimiz bu gibi katkıların çok karşılık bulduğunu görüyorum.” dedi.

“Bu kusurdan kimse sıyrılamaz”

İmamoğlu, İstanbul genelinde, küçük ölçekli balıkçı teknelerinin tüm tekneler içindeki oranının yüzde 91 olduğunu, ancak bu teknelerin toplam üretimin ancak yüzde 10’unu gerçekleştirdiği bilgisini paylaşarak, şunları söyledi:

“İyi ki bu desteği veriyoruz. Onların işini bir miktar kolaylaştırıyoruz. Ekonomik koşullar çok ağırlaştı. Az önce değerli başkanımız da ifade etti. Belki teknesinin mazotunu bile alamıyor esnafımız. Hayat, öyle enteresan bir boyut evrildi ki, cebimizdeki para küçüldükçe küçüldü. Gelirimiz, harcamalarımız karşısında ne yazık ki küçüldükçe küçüldü. Bu kötü ekonomi yönetiminin bizi taşıdığı boyuttur. Bundan, bu kusurdan kimse sıyrılamaz.”

“Milletin parasını millete dağıtıyoruz”

Halk Süt, Halk Bakkal ve 0-4 yaş arası bebeği olan annelere ücretsiz toplu ulaşım imkanı tanıyan Anne Kart uygulamaları gibi hizmetleri bu anlayışla yerine getirdiklerini aktaran İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“2019 seçim meydanlarında, en az iki-üç kez, ‘Sen kimin parasını kime dağıtıyorsun’ diye Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul'da bana sormuştu. Ben de ona cevap vermiştim. Aynı şeyi devam ettiriyoruz. ‘Vallahi de billahi de milletin parasını millete dağıtıyoruz.’ Bu kadar net. Çok şükür israftan, ranttan bu şehri kurtardık. Milletin parseline imar veren bu anlayıştan, bu şehrin belediyesini kurtardık.”

Hibya Haber Ajansı