Geçtiğimiz ay Mersin’i ziyaret eden Uraloğlu, Mersin’deki projelerin başarıyla devam ettiğini ve hedeflerini gerçekleştirdiklerini açıklamıştı. Mehmet Emin Ekmen ise durumun böyle olmadığını ve Mersin’deki projelerin ihmalkarlık yüzünden tamamlanmadığını savundu.

Ekmen, Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nin bir türlü tamamlanamadığını söyleyerek, özellikle proje dahilindeki Çeşmeli-Taşucu Otoyolu projesinde hiçbir ilerleme kaydedilemediğini dile getirdi.

AK Parti’nin 2023 Genel Seçim Beyannamesinde Çeşmeli-Taşucu Otoyolu’nun tamamlanma süresi olarak 2035 yılı işaret ediliyor. 20 yıldır devam eden projenin bitmemesinin ihmalkarlık olduğunu belirten Ekmen, siyasilerin her sene biteceğini iddia ettiği projenin bitiş tarihinin 2035’lere kadar gideceğini ve projedeki finansman sıkıntısının çözülmesi gerektiğini aktardı.

OSB Bağlantı Yolu, demiryolu hattı ve şehir içi raylı sistemler

Ekmen, OSB Bağlantı Yolu’nun bu sene açılması gerektiğini ancak yapılması gereken işin dörtte birinin bile tamamlanmadığını ifade ederek, “İsterlerse bizim arkadaşlarımız teknik destek verebilir.” dedi.

Mersin’den Ankara ve Gaziantep’e ulaşımın sağlanacağı hızlı tren hatlarıyla ilgili bir gelişme olmadığına değinen Ekmen, bu projelerin Mersinliler için büyük bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

Hibya Haber Ajansı