İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i gençlik kenti yapma hedefi doğrultusunda gençlerle birlikte çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sonuçların açıklanacağı 27 Kasım Pazartesi gününe odaklandı.

Hangi kentin Avrupa Gençlik Başkenti unvanını alacağı Polonya’nın Lublin kentinde düzenlenecek seremoni ile duyurulacak. Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde kurulacak dev ekranla, Polonya’nın Lublin kentindeki seremoniye canlı bağlantı yapılacak. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda canlı yayınla birlikte çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Konserler ve bilgi yarışması yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026 Avrupa Gençlik Başkenti olmak için Malaga (İspanya), Saraybosna (Bosna Hersek), Tromso (Norveç), Vila do Conde (Portekiz) şehirleriyle yarışıyor.

Havagazı’nda şenlik havası olacak

27 Kasım Pazartesi günü Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde 20.30-22.00 saatleri arasında Stalkband ve Gözde Okan, 22.15-23.00 saatleri arasında Gürkan Güler’in DJ performansı gençleri eğlendirecek. Ayrıca 20.00-20.30 saatleri arasında bilgi yarışması da düzenlenecek. 22.00’de Polonya’ya canlı bağlanılarak Türkiye sunumu yapılacak. 23.00’te ise sonuçlar açıklanacak.

Adaylık çalışmaları Ocak 2023’te başladı

Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için adaylık çalışmaları, Ocak 2023’te “Kent ve Gençlik” başlığı altında İzmir Gençlik İnisiyatifleri buluşması ile başladı. Tüm yıl gerçekleştirilen etkinlik, eğitim, atölye çalışmaları, fuarlar ve hazırlıklar ile yapılan başvurulardan olumlu dönüşler alındı. 14 Kasım’da Brüksel’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı bir jüri toplantısı yapıldı. Jürinin sorularını İzmir’deki gençleri temsilen Gençlik Başkenti 2026 Platformu sözcüsü Zeynep Payzanoğlu yanıtladı.

Hibya Haber Ajansı