Bakanlıktan yapılan açıklamada, AB Komisyonu İçişlerinden Sorumlu Komiseri Ylva Johansson ve Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye-AB Göç ve Güvenlik Yüksek Düzeyli Diyaloğu'nun ikinci toplantısı için 23 Kasım'da Brüksel'de bir araya geldi.

Türkiye'nin AB adayı bir ülke ve göç ve güvenlik alanında AB için önemli bir ortak olduğunun belirtildiği açıklamada "Taraflar düzensiz göçün önlenmesine ilişkin politika ve eylemleri hakkında görüşlerini paylaşmış, sınır güvenliği ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele gibi bir dizi konuda ortak yaklaşımları ele almışlardır. Kendi göç ve kolluk kurumlarının iş birliğini nasıl güçlendirebileceklerini de değerlendirmişlerdir." denildi.

Taraflar, Vize Serbestisi Diyaloğu kapsamındaki kriterlerin yerine getirilmesinde başarılı bir sonuca ulaşılması ve bu amaçla iş birliğinin yoğunlaştırılması yönündeki ortak iradelerini yinelerken, aynı zamanda vize süreçlerinin hızlandırılması yoluyla Türk vatandaşlarının seyahatlerinin kolaylaştırılması yollarını araştırmak konusunda mutabık kaldı.

Güvenliğe ilişkin olarak, taraflar terörle mücadele ve organize suçlarla mücadele alanında iş birliğini ve karşılıklı çabaları artırma konusunda uzlaşarak, kolluk alanında iş birliğini güçlendirme konusunda mutabık kaldı.

Taraflar, göç ve güvenlik alanlarındaki ortak çıkarlara yönelik iş birliğindeki ilerlemeyi teknik ve kıdemli memurlar düzeyinde gözden geçirmek üzere düzenli olarak bir araya gelmeye karar verdi.

Hibya Haber Ajansı