Vatandaşların soru ve taleplerine detaylı yanıtlar veren İmamoğlu, yanında bulunan yardımcılarıyla söz alan vatandaşları buluşturdu.

“Köylerimizin köy kalmasını ve köy olarak anılmasını doğru buluyoruz”

Köy sakinleriyle renkli sohbetler gerçekleştiren İmamoğlu, ziyaretiyle ilgili değerlendirme konuşmasında şunları söyledi:

“Biz, köylerimizin büyük bir bölümünün köy kalmasını ve köy olarak anılmasını doğru buluyoruz. Çünkü, köyün hepimizde ayrı bir maneviyatı var. Bu konuda özellikle Beykoz'un daha hassas bir durumu olduğunun altını çizmek lazım. Beykoz’da köylerimizin büyük bir bölümü, bir kısım sorunlarla yüzleşen yerler. Ciddi bir tapu, mülkiyet, imar sorunuyla yüzleşen bir bölge. Çok yoğun bir çalışma sürdürüyoruz.”

“‘Koru İstanbul’ çalışmasının raporları köy köy gezilerek çıkartıldı”

Köy odaklı çalışmaları olduğunu belirten İmamoğlu, “Köy köy bu bölgenin fırsatlarını da ele almış durumdayız. En son, ‘Koru İstanbul’ diye yaptığımız çalışma, İstanbul'un büyük oranda köylerini kapsamakta. ‘Koru İstanbul’ çalışmasının raporları köy köy gezilerek, ‘Buranın fırsatları ne; insanlar burada hayatlarını nasıl idame ettirebilir, nasıl bir dönüşüm mümkündür’ü İstanbul'un bütün köyleri adına çıkarttık.” ifadelerini kullandı.

“Köylerdeki temel mesele üretim”

Köylerde temel meselenin üretim olduğunu ifade eden İmamoğlu, “Üretemeyen köylünün de geçimine dair sıkıntılar içerisinde olduğunu bilerek, biz, bu köylerimizde üretimi desteklemek adına, tohumdan tutun da hayvancılığa, tarımdan tutun da insanların makine, ekipman ihtiyaçlarına, hatta yakıt ihtiyaçlarına varıncaya kadar insanlarımızı yalnız bırakmadık. Daha önce hiç olmayan bu uygulamayı, ciddi bir kapasiteye kavuşturduk. Neredeyse çiftçi sayısı, bu 4 yıl içinde 10 kat arttı.” dedi.

Hibya Haber Ajansı