Çalışkan, Hatay ve deprem bir araya geldiğinde yüreklerde hala derin bir acı hissedildiğini dile getirerek, “6 Şubat depreminin ardından neredeyse 9 ay geçmiş olmasına rağmen sorunlar azalmak bir yana, katlanarak büyümeye devam ediyor. Enkaz altından geçtiğimiz hafta çıkan 3 cenaze, acı gerçeği gözler önüne seriyor. Bu insanların, ailelerinin yaşadığı acıyı anlamak mümkün değil.” dedi.

“Samimi bir icraat yapın”

Hatay’ın deprem sonrasında sorunlar yaşamaya devam ettiğine söyleyen Çalışkan, “Samandağ ve Narlıca-Altınözü yolları hala tamamlanamadı. Üstelik Türkiye'nin önemli geçitlerinden biri olan Belen Geçidi ihmal ediliyor. AK Parti yöneticilerine, seçim öncesinde halka yüzlerini gösterip samimi bir icraat yapmaları çağrısında bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.

“Hatay halkının mağduriyetinin giderilmesi üzerine bir KHK çıkarılabilir”

Çalışkan, Hatay’ın korunmaya ihtiyacının olduğuna dikkat çekerek “Bazı arkadaşlar, kanunda özel statü gibi bir imkan olmadığını belirtiyor. Bu meclis bu ülke, şapkadan tavşan çıkarıldığına çok defa şahit oldu. Bugün istenirse, pekala nice hukuksuz KHK'lara şahit olmuş bu ülkede, Hatay halkının mağduriyetinin giderilmesi üzerine bir KHK çıkarılabilir. Böylece problemler çözülür.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı