İSTANBUL (AA) - LG Electronics (LG), ESG vizyonunu ve en son yeniliklerini CES 2023'te "Herkes İçin Daha İyi Yaşam" alanında özel bir tasarımla sergileyecek.

Şirket açıklamasına göre, başlıca ESG kilometre taşları, mevcut girişimleri ve uzun vadeli hedefleri de dahil olmak üzere LG'nin sürdürülebilirlik çabalarına kapsamlı bir genel bakış sunan "Herkes İçin Daha İyi Yaşam" alanı "Gezegen İçin", "İnsanlar İçin" ve "Taahhüdümüz" isimli üç bölümden oluşuyor.

Sergi ayrıca, şirketin Life's Good (Hayat Güzeldir) mesajını yaymak, insanlar ve gezegen için olumlu bir fark yaratmaya çalışan yenilikçileri güçlendirmek için oluşturulan bir inovasyon yarışması olan "Life's Good Award"ın dört finalisti tanıtacak.

LG'nin ESG gündeminin odak noktaları, "Herkes İçin Daha İyi Yaşam" alanına yerleştirilecek. Bu alanda verilen bilgilendirme materyalleri görme engelliler için braille alfabesiyle yazılacak ve tekerlekli sandalye kullananlar için kolay okunabilecek yükseklikte yerleştirilecek. Dijital-insan işaret dili hizmetleri sunmak üzere programlanmış bir LG CLOi GuideBot'un yanı sıra işaret dilinde yetkin rehberler de tesiste bulunacak. Bölgenin kendisi çevre dostu malzemeler kullanılarak inşa edilecek.

Alanın "Gezegen İçin" bölümü, LG'nin e-atığın toplanması, yok edilmesi ve yeniden değerlendirilmesi gibi ürün yaşam döngüsünün her adımında "yeşil" hususlara öncelik veren sürdürülebilir döngülerin oluşturulmasını içeren çeşitli çevresel girişimlerini sunuyor. "Gezegen İçin" bölümünü ziyaret edenler, atılan e-atıklardan çıkarılan malzemelerin LG'nin Chilseo Geri Dönüşüm Merkezi'nde (CRC) yeni LG ürünleri için parça üretmek üzere nasıl kullanıldığını görebilecek.

"Gezegen İçin"de ayrıca, şirketin enerji tasarruflu fabrikası olan LG Smart Park (Changwon, Güney Kore) ve LG tarafından ürün ambalajlarını daha çevre dostu hale getirmek için geliştirilen yeni Genişletilmiş Polistiren (EPS) köpük geri dönüşüm teknolojisi vurgulanıyor.

Serginin ikinci bölümü olan "İnsanlar İçin", LG'nin ürün ve hizmet erişilebilirliği konusundaki çabalarını ve başarılarını sergiliyor. Bunlar, ses ve işaret dili içeren ürün kitapçıklarının geliştirilmesini ve çeşitli LG ürünlerinde ses tanıma, sesli talimat ve hareket algılama sensörleri gibi erişilebilirlik özelliklerinin uygulanmasını içeriyor. "İnsanlar İçin" bölümü ayrıca ziyaretçilere, sesten metne kolayca taşınabilen ve yeniden boyutlandırılabilen bir işaret dili ekranının da dahil olduğu LG TV'lerde bulunan erişilebilirlik seçeneklerini keşfetme fırsatı verecek.

- "Sürekli olarak kendimize meydan okuyoruz"

Herkes İçin Daha İyi Yaşam alanının üçüncü ve son bölümü olan "Taahhüdümüz", LG'nin şirketin Daha İyi Yaşam Planı 2030'un nihai hedefi olan sürdürülebilir bir geleceği sağlamaya olan bağlılığını yansıtıyor. LG, 2020 yılından itibaren 2030 yılına kadar satılan birim başına ürün üretiminden kaynaklanan sera gazı (GHG) emisyonlarını yüzde 50 (2017 seviyelerine kıyasla) ve 7 temel ürünün kullanımından kaynaklanan sera gazı emisyonlarını yüzde 20 azaltmayı hedefliyor.

Ayrıca şirket, 2025 yılına kadar tüm ürün serileri için erişilebilirlik özellikleri sunmayı ve 2030 yılına kadar her LG ürünü için bir sesli talimat kitapçığı ve işaret dili ile video sağlamayı planlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen LG Electronics Global Pazarlama Merkezi Başkanı Lee Jeong-seok, "LG'de, Herkes İçin Daha İyi Bir Yaşam vizyonumuzu gerçeğe dönüştürmek için fazladan yol kat etmek üzere sürekli olarak kendimize meydan okuyoruz. ESG odaklı sergimiz, CES ziyaretçilerine sürdürülebilirlik yolculuğumuzu besleyen değerler, kararlılık ve özveri ile daha parlak bir yarın sağlamak için geliştirdiğimiz yenilikçi teknolojiler ve uygulamalar hakkında fikir verecektir." ifadelerini kullandı.