Meclis oturumunda İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2024 Mali Yılı Bütçesi ve İzleyen Yıllar Bütçesi görüşüldü. Yaklaşık 7 saat süren oturum sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 45 milyar 100 milyon TL olarak kabul edildi.

Bütçenin yüzde 41’ine denk gelen 18 milyar 623 milyon TL’lik kısmı yatırımlara ayrıldı. Bütçe, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin kabul, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin ret oylarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

 “165 projeyi yüzde 87 oranında tamamlamış̧ olmaktan gurur duyuyorum”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuşmasına 5 yıl boyunca görev yapan meclise teşekkür edip demokrasi vurgusu yaparak başladı. 

Soyer, “Bugün, bu başlıklar altında vaat ettiğimiz 165 projeyi yüzde 87 oranında tamamlamış̧ olduğumuzu görmekten gurur duyuyorum. Çünkü inceleyin değerli arkadaşlar. Diğer belediyelerin karnelerini inceleyin. Göreceksiniz bunun ne kadar büyük bir başarı olduğunu.  Dahası, İzmir’in gelişen ihtiyaçları, deprem ve pandemi gibi nedenlerle 165 proje arasında yer almayan 15 proje daha başlattık ve tamamladık.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı