Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen projeyle İzmir’de hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde doğayla uyumlu, susuzluğa dayanıklı ve verimi yüksek Macar fiği, yem bezelyesi ve süt otu tohumu üreticilere hibe edildi.

Hayvancılığın gelişmesi ve hayvansal ürün üretiminin maksimum düzeye ulaşması için bu yıl Bergama, Beydağ, Menemen, Kiraz, Ödemiş ve Tire olmak üzere 6 ilçede toplam 480 üreticiye yaklaşık 30 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı. Yağışlarla birlikte dağıtımına başlanan yem bitkisi tohumları son olarak Kirazlı üreticilerle buluşturuldu. İzmir’in en uzak ilçesinde 264 üreticiye 6 bin 275 kilogram Macar fiği tohumu, 6 bin 325 kilogram süt otu tohumu ve 4 bin 825 kilogram yem bezelyesi tohumu verildi.

2020 yılında başlatılan ve her sene artarak devam eden proje hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Ziraat Mühendisi Dr. Elvan Hatipoğlu, şunları söyledi:

“İzmir genelinde hayvancılığın yoğun olduğu bölgelerde hayvancılığı desteklemek adına yem bitkisi tohumu dağıtıyoruz. 2020 yılından beri toplam 693 üreticimiz yem bitkisi tohumu desteğinden yararlandı.  14 bin 329 kilogram Macar fiği,  20 bin kilogram süt otu ve yaklaşık 10 bin kilogram da yem bezelyesi olmak üzere yaklaşık 45 ton yem tohumu desteğinde bulunduk."

 

Hibya Haber Ajansı