Altun'un konuşmasından satır başları şu şekilde:

"İki gün boyunca bütün dünyayı tehdit eden hibrit tehditleri konuştuk. İştirak ettiğimiz konuşmalarda panellerde sunumlarda hemen herkes küresel alanda etkin bir iş birliğinin önemini vurguladı. Şunun bir kere daha farkında olduk biz stratejik iletişimciler olarak bireyler toplumları kültürleri devletleri demokrasileri hedef alan bütün tehditlere karşı etkin bir iş birliği içerisinde olmalıyız. Bunun için yeni yol ve yöntemler geliştirmeliyiz. İnsanlık olarak karşı karşıya olduğumuz risk ve tehditlerin boyutları konusunda da hepimiz hemfikir olduk. Öte yandan tehdidin boyutuna büyüklüğüne rağmen umudu canlı tutmamız gerektiğini insanlık için umudu diri tutacak yol ve yöntemler geliştirmemiz gerektiğini de hep birlikte idrak ettik vurguladık.

Bizim en büyük kurtarıcı gücümüz vicdanlı aktörlerin iş birliğidir. Küresel vidan bu bağlamda en temel dayanak noktamızdır. Dayanışma ruhu da yine bu bağlamda zirvemizin en temel çıktısı olmuştur. Hibrit tehditler olarak öne çıkan vesayet savaşlarına siyasi manipülasyonlara düzensiz göçlere uluslararası hukuk manipülasyonlarına enformasyon rekabetlerine ve dezenformasyon savaşlarına karşı stratejik olarak bir direniş hattı oluşturmak zorundayız ve bunu kurabileceğimize kaniyiz.

Biz karşı karşıya kaldığımız küresel meydan okumalara ve sınamalara karşı dayanıklık yapılar oluşturmak zorundayız ve bu nedenle STRATCOM’u küresel bir çatı haline getirme gayreti içeresindeyiz. Bugün küresel meydan okumalara ve sınamalara karşı uluslararası sistemin bir çaresizlik içerisinde olduğu hepinizin malumudur ve iki gün boyunca bütün panellerde konuşmalarda müzakerelerde bu hususun altı çok net bir şekilde çizildi vurgulandı.

İnsanlık olarak sorunumuz bugün küresel adaletsizlik sorunudur. Hep birlikte bu küresel adaletsizliğe karşı mücadele etmek zorundayız. Bu sorunla mücadele etmenin yolu bu küresel adaletsizliği ayakta tutan mekanizmaları ortaya koymak ve onlar karşısında küresel bir bilinç inşa etmektir.

Biz şuna inanıyoruz özgürleşme fikirle başlar direniş ise sözle. Küresel adaletsizlikle onun arkasındaki emperyalist zihniyetle mücadelede vicdan sahibi stratejik iletişimciler anahtar bir konumdadır. Zira küresel iletişim ağları küresel medya şirketleri bugün ne yazık ki küresel adaletsizliği derinleştiren adeta kurumsallaştıran yapılara dönüşmüştür. Eskiden bunu bu küresel ağlar küresel medya şirketleri daha sofistike haberlerle haber manipülasyonları ile yapıyorken bugün artık daha doğrudan ve ne yazık ki yalan haberlerle dezenformasyonlarla yapıyorlar.

Biz el birliği ile hep birlikte sizlerin gayretleri ile küresel vicdan sahibi bütün aktörlerin bu sürece omuz vermesi ile birlikte dünya üzerindeki zulüm çarkını hakikat ve adalet odaklı bir anlayışla bir mücadele ile inşallah yerle yeksan edeceğiz. Bunun için önce farkındalık oluşturacağız ardından küresel alanda örgütleneceğiz ve etkin koordinasyonla yana dezenformasyona ve hibrit tehditlere karşı mücadele edeceğiz.

Bu katkıların çıktılarını üzerinde mutabık kaldığımı bir niyet beyanı ile somutlaştırarak tarihe not düşmek istiyoruz. Zirvemizin genel sekreterliğince hazırlanan niyet beyanını sizlerle paylaşmak istiyorum.

24-35 Kasım 2023 tarihinde İstanbul’da hibrit tehditlerle küresel mücadele istikrar güvenlik ve dayanışma teması ile düzenlenen uluslararası stratejik iletişim zirvesinde bir araya gelen bizler dezenformasyonun demokrasileri yozlaştırdığı bireysel hak ve özgürlükleri hedef alarak tıkıcı etkiler yarattığı hususunu vurgulayarak gerçek barışın ancak adalet ve hakikat ile mümkün olduğunu hatırlatarak küresel vicdanı kanatan uluslararası hukuku açıkça ihlal eden ve savaş suçu işleyen İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü işgali ve katliamı kınayarak Gazze’de yaşananlara dair uluslararası toplumu aydınlatan bu süreçte en önemli görevi üstlenen ve İsrail zulümü sonucu hayatını kaybeden basın emekçilerinin aziz hatırasını yad ederek İsrail zulmünün medya mensuplarını hedef alarak uluslararası kamuoyunun doğru ve sağlıklı bilgi erişimini engellemeye ve kendi karanlığı içerisinde ürettiği yalan haberlerle hakikati kirletmeye ve çarpıtmaya yönelik tüm faaliyetlerini şiddetle kınayarak bilgi manipülasyonlarının devletlerin egemenliğini kamu kurumlarının güvenirliliğini ve vatandaşların doğru bilgiye ulaşma hakkını hedef aldığını göz önünde bulundurarak dezenformasyona mezenformasyona her türlü bilgi manipülasyonlarına karşı topyekün mücadele edeceğimizin altını çizerek ulusal ve uluslararası güvenliği bütüncül bir yaklaşımla ele alarak hakikati stratejik iletişim yöntemleri ışığında dünya kamuoyuna etkin bir şekilde anlatarak hibrit tehditler karşısında konvansiyonel yöntem ve araçlarının yetersiz kaldığını ve küresel düzlemde barış istikrar ve dayanışmaya hizmet etmek şçin stratejik iletişim araçlarına ihtiyacımız olduğunu kabul ederek dezenformasyonla mücadele kriz iletişimi halkla ilişkiler kamu diplomasisi sivil hazırlık farkındalık ve koordinasyonunun güçlendirilmesi alanlarında küresel iş birliklerine ve tecrübe paylaşımlarına ihtiyacımız olduğunu bilerek hibrit tehditlerinin barış kriz çatışma ve savaş arasındaki ayrımı ortadan kaldırdığının farkında olarak ulusal bölgesel ve küresel tehditlerle karşı karşıya kaldığımız mücadelede sektörler arası uzmanlığın tecrübe paylaşımının önemini ifade ederek hakikati şeffaflığı hesap verilebilirliği ve güven inşasını ilke edinen bir stratejik vizyonunu kurumsallaştırmanın ve bu doğrultuda ölçüt ve standartlar geliştirmenin önemini vurguluyoruz."

Hibya Haber Ajansı