Nilüfer'de, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, kadınların hakları ve güvenliği için bir araya gelerek güçlü bir mesaj gönderdi. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi'nin organize ettiği etkinlik, yoğun katılımla gerçekleşti.

Yağmurlu havaya aldırış etmeyen kadınlar, ellerinde pankartlarla Nilüfer Müzik Parkı önünden başlayarak Podyumpark'a kadar yürüdü. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in eşi Zeynep Terzioğlu Erdem, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ve diğer yetkililerin de katıldığı yürüyüş, şiddetin son bulması için bir çağrı niteliğindeydi.

Yürüyüş sonunda basın açıklaması yapan Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nazlı Ünalan, kadın cinayetleri ve şiddetin son bulması için kararlı bir mücadele sözü verdi. Ünalan, şu ifadelerle duygularını dile getirdi:

"Her 25 Kasım’da olduğu gibi bugün de kız kardeşlerimizle yan yana geliyor ve sesimizi birlikte yükseltiyoruz. Bu kız kardeşlik bağı öyle bir bağ ki paha biçilemezdir, kudretlidir."

Ünalan, İstanbul Sözleşmesi'nin feshi ve 6284 Sayılı Yasanın fiili olarak uygulanmamasının kadınları savunmasız bıraktığına vurgu yaparak, "İstanbul Sözleşmesi, 6284 Sayılı Kanun’un öncülüdür. 6284 gibi yasalar kadınların mücadelesiyle kazanılmıştır. Hepsi kadınların tarihsel hafızasında yerini bulmaktadır" dedi.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer ise kadınların mücadelesine destek vererek, "Bizler mücadele eden, birbirinin hayatına dokunan, birbirinden öğrenen ve güç alan kadınlarız. Her savaşta, her doğal afette görüyoruz ki en çok etkilenenler yine kadınlar ve çocuklar oluyor" şeklinde konuştu.

Yürüyüş ve basın açıklamalarının ardından kadınlar, Podyum Sanat Mahal’de düzenlenen Masal Anlatısı’nda bir araya geldi.

Hibya Haber Ajansı