25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen ‘Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları Paneli’ Tayyare Kültür Merkezinde yapıldı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz’ın da katıldığı panel öncesi, davetliler kadın kuruluşları tarafından hazırlanan el işlerinin yer aldığı sergiyi gezdi.

Panelin açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Türk inanç ve kültüründe kadın, toplumun olmazsa olmazı ve çok önemli bir parçasıdır. Aile kavramının zarar görmesi, şiddetin ortaya çıkmasına yol açtı. Kadınlarımızın güçlenmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Daha sağlam bir aile yapısı, daha sağlam bir toplum için bilinçlenmeliyiz." dedi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ise şu ifadelerle konuştu:

"Kadına yönelik şiddet, şiddet türlerinin içinde en aciz ve çirkini. Devletimiz, kadına yönelik şiddeti önlemek için çeşitli tedbirler alıyor, projeler hayata geçiriyor. Ancak bu sorun hala gündemimizin üst sıralarında yer alıyor. Şiddete sıfır tolerans ilkesiyle yaklaşmalıyız. Kadınlarımıza yönelik şiddeti ortadan kaldırma konusunda duyarlılık oluşturmalıyız."

Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz ise, gerek anayasada gerekse de Türk Ceza Kanunu’nda yapılan değişiklikler, Kades uygulaması, 183 sosyal destek hattı ve elektronik kelepçe gibi uygulamalarla kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi noktasında önemli mesafe alındığını hatırlattı.

Programın paydaşlarından KADEM Kadın ve Demokrasi Vakfı İl Temsilcisi Gülhan Keskin de kadın ve aileyi güçlendirici faaliyetler yaptıklarını, hayata geçirdikleri  projeler ve eğitimlerle tüm kadınların onuruyla yaşayacağı güvenli bir toplum inşa etmek için mücadele verdiklerini vurguladı.

Hibya Haber Ajansı