Hizmetleri yakından inceledikten sonra görüşlerini paylaşan dernek üyeleri, Malatya için gerçekleştirilen çalışmaların oldukça faydalı ve başarılı yatırımlar olduğunu vurguladılar. Büyük Türk Dünyası Federasyonu Derneği ve Malatya Ülkü Ocakları, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a yapılan projeler için teşekkürlerini iletti.

Derneğin Yurt Dışı Genel Başkanı ve Malatya İl Başkanı Veysel Karademir, yaptığı konuşmada,"Selahattin Başkan’ın vaat vermediği halde yapmış olduğu hizmetler, takdire şayan hizmetler. Allah razı olsun, insan odaklı hizmetler. Kendisinin de her defasında her platformda belirttiği gibi; insanın en hayırlısı, insana hizmet edendir. Biz de bunu şu anda sahada görüyoruz.Bu hizmetlerin devamını bekliyoruz.” dedi.

Karademir, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:  “Sayın Cumhurbaşkanımızın da dile getirmiş olduğu önemli bir konu var. Bir şey görmedikçe, gerçek somut bir yapı görmedikçe Sayın Cumhurbaşkanımızın övgüsü pek olmaz. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın son dönemlerde diğer Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza, ‘Gidip de Malatya’mızın Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu çalışmaları yerinde görsünler’ demesi işte tam da bu noktayı gösteriyor.”

Büyük Türk Dünyası Federasyonu üyesi Sebahat Demir, yapılan hizmetlerin büyük olduğunu belirterek, "Sayın Başkanımız Selahattin Gürkan, gerçekten Malatya’ya çok büyük hizmetler yapmış; gezdim, gördüm. Mekânlar gayet güzeldi. Kuru Kaysı Lisanslı Deposu harika bir yerde; esnafımızın yüzü gülecek" ifadelerini kullandı.

Ülkü Ocakları Ortaöğretim Birim Başkanı Yavuzhan Göktürk,  hizmetlerin gençlere yönelik olduğunu ifade ederek,  "Gezdiğimiz yerler etkili ve güzel alanlar. Gençler için gerçekten etkili olan yerler. Bizim işimiz gençlerle. Gençlerin olduğu her konuda biz destekçiyiz. Başkanımız Selahattin Gürkan’a katkılarıyla buralar inşallah daha da güzel olacak" sözlerine yer verdi.

Malatya Ülkü Ocakları yönetiminden Mehmet Keskin ise, "Spor tesislerinin, kayısı depolama alanlarının yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ederim. Yapılan hizmetler gerçekten çok güzel" şeklinde konuştu.

 

Hibya Haber Ajansı