Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime destek çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Konferansı'nın 6'ncısı bin 500'e yakın öğretmenin katılımıyla Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

 İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu'nun katıldığı konferansın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm öğretmenlerin Öğretmen Günü'nü kutladı. Öğretmenlerin toplumun gerçek manada kalkınmasının mimarları olacağını vurgulayan Başkan Aktaş, "Bu toplumun gerçek manada kalkınmasının mimarları kesinlikle öğretmenler olacaktır. Bundan zerre şüphem yok." ifadelerini kullandı.

Başkan Aktaş, öğretmenliğin zorluğuna ve büyük aşk gerektiren bir meslek olmasına dikkat çekerek, eğitimde yeni yaklaşımların 6 yıldır uygulandığını belirtti. Fiziki değişimlerin yanı sıra, gençlerin hayata hazırlanmasının ve kendi potansiyellerini keşfetmelerinin önemine vurgu yapan Başkan, öğretmenlerin bu süreçte önemli bir rol oynadığını ifade etti. Programlara katılım çağrısında bulunan Aktaş, "Hızlı değişim ve dönüşüm ortamında lütfen bu ve benzeri programlardan geri kalmayın." dedi.

Konferansa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu da 24 Kasım haftasında meslektaşlarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, öğretmenlerin liderlik yapacaklarına inandığını ifade ederek yeni yaklaşımların, becerilerin ve tutumların gerekliliğine vurgu yaptı.

Konferansın açılış töreni, Prof.Dr. Nalan Kuru, Dr. Bahar Eriş ve Prof.Dr. Uğur Batı'nın sunumlarıyla tamamlandı. Programa katılan öğretmenlere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Alireisoğlu, "Bu anlamda eğitimde yeni yaklaşımlar çok önemli bir etkinlik Bursa için." diye konuştu.

 

Hibya Haber Ajansı