Soğuk ve fırtınalı bir gün olmasına rağmen onlarca bisikletçi, Yenikapı Bisiklet Evi önünde saat 08.00’dan itibaren toplanmaya başladı. Saat 09.00’da başlayan bisikletçiler, akan trafik içinde Yenikapı sahilinden Sirkeci istikametine doğru pedal çevirdi. 

Unkapanı, Cibali ve Fener’i de geçen bisikletçiler, Balat’tan döndü. Dönüş parkuru, Sirkeci’de Gülhane Parkı’na yöneldi. Buradan Ayasofya önüne çıkan bisikletçiler, Sultanahmet meydanından geçerek, Kumkapı’ya ulaştılar. Tur, yaklaşık bir saatin sonunda, Yenikapı’da sona erdi.

Bisikletçiler, Topkapı Sarayı, Mısır Çarşısı, Aziz George Katedrali, Ayasofya Camii ve Sultanahmet Camii gibi İstanbul'un tarihi eserleri arasında bir tarih turu attı. Turu tamamlayan bisikletçilere "anı madalyası" takdim edildi. Bisikletçiler, zorlu hava koşullarında gerçekleşen tura katılmanın kendileri için ayrı bir heyecan ve meydan okuma olduğunu vurguladılar.

İlk olarak 2021 ve 2022 yıllarında düzenlenen Tarihi Yarımada Bisiklet Turu, bu yıl ise ikinci kez organize edildi. Daha önce ekim ayında yapılan tur, bugünle birlikte toplamda 4’üncü kez gerçekleştirilmiş oldu.

 

 

Hibya Haber Ajansı