Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kudüs Çalışma Grubu ve Bilgehaneler tarafından organize edilen etkinliğe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Talut Kerem Cengiz, Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda düzenlenen programda Gazze’deki kardeşlerinin yanında olduklarını anlatan bir açıklama yaptı.

Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda gerçekleştirilen programda, Konya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Talut Kerem Cengiz, Filistin'e destek ve İsrail'in uyguladığı zulme dikkat çekmek amacıyla önemli açıklamalarda bulundu. Cengiz, "İsrail’in hiçbir ahlaki ve vicdani ilke gözetmeksizin yürüttüğü bu operasyon savaş değil, katliam ve soykırımdır" ifadelerini kullandı. 

Cengiz, İsrail'in uzun süredir Filistin topraklarını işgal ederek yüz binlerce insanı vatansız bıraktığını belirterek, "Bu haksız politika nedeniyle Filistin toprakları, onlarca yıldır barıştan ve huzurdan mahrum kaldı. İsrail’in hiçbir ahlaki ve vicdani ilke gözetmeksizin yürüttüğü bu operasyon savaş değil, katliam ve soykırımdır" dedi.

Programda ayrıca yerli ve milli ürünlerin önemine vurgu yapılırken, İsrail malları boykotunu güçlendirmenin önemine dikkat çekildi.

Programa katılan 1071 çocuğun yanı sıra aileler de "Nehirden Denize Özgür Filistin", "Çocuklar Ölmesin", "Katil İsrail" sloganları eşliğinde etkinliğe destek verdi. Hafız bir Bilgehane öğrencisinin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, çocukların ellerindeki renkli balonları gökyüzüne bırakmasıyla sona erdi.

Hibya Haber Ajansı