İSTANBUL (AA) - ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mahmut Ünlü, "Türkiye’nin En Prestijli Liderlik Ödülleri" olarak tanımlanan Altın Lider Ödülleri 2022’de CEO kategorisinde ödül alarak, en beğenilen 50 CEO arasında yerini aldı.

ÜNLÜ & Co açıklamasına göre, Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, 2022 yılını üst üste aldığı ödüllerle tamamlıyor. Altın Lider Ödülleri’nde ÜNLÜ & Co İnsan Kaynakları & Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yönetici Direktörü Elif Özer ise en beğenilen 50 CHRO arasında yer almıştı.

KREA M.I.C.E. tarafından yapılan "Altın Lider Ödülleri" platformunda Altın Lider Ödülleri, demokratik bir seçim altyapısı ile kurgulanması, her iş insanının kendi beğendiği lideri aday gösterebilmesi ve iş dünyasından geçen sene otuz binden fazla katılımın olması sebebi ile "Türkiye’nin En Prestijli Liderlik Ödülleri" olarak kabul ediliyor.

Daha kapsayıcı ve teknolojik bir ödüllendirme platformu oluşturma amacı ile 'C Level' liderler için sunulan Altın Liderler Ödül Platformu'na 2021 yılında 30 binden fazla tekil oy ulaştı. 2022 senesinde ise kullanılan oy sayısı yüzde 30 artarak 46 bin 615 oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, bu önemli etkinlikte iki kategoride ödüle layık görülmekten son derece memnun olduklarını ifade etti.

ÜNLÜ & Co olarak çalışmaları 100 yıl sonra da varlığını sürdüren, girişimci ruhunu koruyan bir finans kuruluşu olma hedefi doğrultusunda sürdürdüklerini belirten Ünlü, "Bu hedef bizler için aynı zamanda başarının da anahtarı. Girişimci ruhumuz bize her zaman yeni işbirliklerinin, yeni faaliyet alanlarının, yeni iş fikirlerinin yolunu açıyor.

Bu vizyon çerçevesinde dijitalleşme ve tabana yayılma stratejimiz ile yeni dijital girişimimiz Piapiri’yi ekim ayında hayata geçirdik. Yatırımcılar Piapiri ile yatırım yapmak için ihtiyaçları olan herş eye tek platform ile kavuştu. Piapiri ile bugüne kadar nitelikli yatırımcılara verdiğimiz hizmetleri çok daha geniş kitlelere sunarak finansal yatırımları demokratikleştirme peşindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Yeni fırsatlar keşfetmek, başarılara imza atmak arzusu tüm ekip arkadaşlarımızın ortak noktası"

Ünlü, "Dünyada yaşanan gelişmeleri, piyasaları yakından takip ederek, ülkemizin, yatırımcılarımızın ve şirketlerimizin beklentilerini iyi anlayarak yol almak, bizi ayrıştıran ve fark yaratmamızı sağlayan özelliklerimizin başında geliyor." açıklamasını yaptı.

Yeni fırsatlar keşfetmenin, başarılara imza atma arzusunun tüm ekip arkadaşlarının ortak noktası olduğuna işaret eden Ünlü, "Başta aracılık ettiğimiz işlemler olmak üzere yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi alanlarında yürüttüğümüz faaliyetler hem yurt içinde hem de yurt dışında takdir görüyor.

Üst üste aldığımız ödüller, Türkiye’nin en itibarlı yatırım kuruluşlarından biri haline geldiğimizin tescili niteliğinde. Bu başarıda emeği olan tüm çalışma arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Önümüzdeki dönemde de Türkiye finansal piyasalarının gelişimi için öncü rol oynayacak, ülkemizin geleceğine olan güvenimiz ile aynı inançla çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.