BIST100

Geçtiğimiz haftaya pozitif başlayan ve hafta ortasına kadar ki süreçte 8062 seviyesine kadar yükselen BİST 100 endeksinde, TCMB faiz kararı sonrasında satış baskısı etkili oldu. Ancak satışlar haftanın son işlem gününde karşılandı ve BIST 100 endeksi haftayı %1.36 oranında değer kazanımı ile 7960 seviyesinden tamamladı.

Endeksin lokomotif sektörlerinden olan sanayi sektör hisseleri haftanın genelinde zayıf seyrederken, hafta boyunca güçlü seyrini sürdüren bankacılık endeksinde %4.63 oranında yükseliş gerçekleşti.

Hisse tercihlerinin daha ön planda olmasını beklediğimiz bu dönemde, yükseliş hareketinin devamının volatilite ile beraber sürdüğünü görebiliriz.

İçinde bulunduğumuz haftada bir önceki direnç noktamız olan ve artık ilk destek noktası olarak gördüğümüz 7942 seviyesini yakından izleyeceğiz. Cuma günü bu seviyenin altında hareketler görsek de kapanışın 7942 seviyesinin üzerinde gerçekleşmiş olmasını olumlu buluyoruz.

7942 seviyesinin üzerinde pozitif havanın devamını beklemekle birlikte, bu seviyenin üzerindeki hareketlerde kademeli olarak pozisyonların artırılmasını uygun buluyoruz.

Beklentimiz paralelinde yaşanacak yükselişlerde ise 8180 ve 8400 seviyelerini haftalık bazda kısa vadeli üst direnç noktaları olarak hedefliyor olacağız.

Endekste 22 günlük ortalamanın geçtiği seviye olan 7775 ile 7644 seviyelerini ise olası geri çekilmelerde ilk destekler olarak verebiliriz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı