ANKARA (AA) - Yıldızlar Tanıtım Organizasyon tarafından tasarlanan ve saatler süren etkinlik hazırlıklarının dakikalar içinde yapılmasını sağlayan profesyonel mobil sahne sistemi "Süper Sahne Tır Modülü Turna", Karabük Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, üniversiteli gençler, Yıldızlar Tanıtım Organizasyonun merkez ofisinde gerçekleştirilen "Kariyer Sohbetleri" etkinliğinde, firmanın AR-GE mühendisleri tarafından tamamen yerli olarak tasarlanıp üretilen Süper Sahne Tır Modülü Turna'yı yakından inceleme fırsatı buldu.

Yıldızlar Tanıtım Organizasyon Genel Müdürü Hasan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Turna gibi teknolojik projelerin önemine dikkati çekti. Yıldız, şu değerlendirmede bulundu:

"Ülkemizin geleceği olan üniversiteli genç kardeşlerimizi firmamızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Dünyada teknoloji her geçen gün hız kesmeden ilerliyor ve gelişiyor. Bizler de kendi sektörümüzde teknolojiyi takip ederek yenilikleri hayata geçiriyoruz. Bugün de dünyada ilk ve tek olan, her türlü hava koşulunda kurulabilen, konser, festival, tören konuşmaları, tanıtım, miting, açık hava sinema gösterileri, tiyatro, özel gün kutlamaları ve törenler gibi etkinliklerde son derece güvenli şekilde, sahne kurulumunda emek ve zamandan tasarruf sağlayan Süper Sahne Tır Modülü Turna'yı Karabük Üniversitesi gençleriyle buluşturduk. Dilerim buradaki gençlere de ışık olmuşuzdur."

- "Sadece iki teknik personelle 15 dakikada kuruluyor"

Yıldızlar Tanıtım Organizasyon Genel Koordinatörü Eyyup Yıldız da Turna'yı tasarlayıp üreterek Türkiye'ye ait olan ve Türk markası denilebilecek bir proje ortaya çıkardıkları için gurur duyduklarını bildirdi. Yıldız, "Bu sektöre adım attığımız günden bu yana çok sayıda başarılı organizasyonun altına gururla imzamızı attık. Sadece iki teknik personelle 15 dakikada kurulan Süper Sahne Tır Modülü Turna, zaman ve insan gücünden tasarruf vadediyor. Turna, daha pek çok artı özelliğiyle hem sektörün büyük bir açığını kapatacak hem de gelecek nesillerin de ufkunu açan bir proje olacak." ifadelerini kullandı.

Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram da bu ziyaretin gençlere büyük katkı sağlayacağını belirterek şunları kaydetti:

"İletişim alanında hem teknik hem de donanım olarak ekipmanların taşınması noktasında bir sahne ihtiyacı söz konusu oluyor. Firma, bunu mobil hale getirerek jeneratörü, ses sistemleri ve ışık sistemleriyle çok rahatlıkla kullanılabilecek bir sahne yapmış. Ülkemize önemli bir ürün kazandırmışlar."