Atölye çalışması; Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Merkez Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören 13 öğrenci ve babalarının katılımı ile Galleria Migros Aile Kulübü iş birliğinde ESAS 01 Burda AVM'de yapıldı.

Mutfak atölyesi, erkeklerin ve erkek çocuklarının toplumsal cinsiyet eşitliğine katılımını sağlama yönünde farkındalık sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Ayrıca atölye ile erkeklerin ve babaların, bakım hizmetleri, nasıl sorumluluk alacakları ile ilgili keyifli zaman geçirmeleri sağlandı. 

Atölyede çocuklar, babalarıyla birlikte şeker hamurundan kurabiye ve süslemeler yaparak keyifli vakit geçirdiler. Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı “çocuk ihmal ve istismar bilgilendirme broşürleri” dağıtılarak, çocuğa yönelik ihmal ve istismar durumunda başvuru yapılabilecek merkezler ve iletişim numaraları hakkında bilgilendirme yapıldı. Babalar ve çocukların birlikte daha çok zaman geçirmesine yönelik farkındalık yaratmayı amaçlayan benzer etkinlikler, çeşitlendirerek devam ettirilecek. 

Hibya Haber Ajansı