Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın destekleri ile süren dünya jeolojik tarihine ışık tutan 7 buçuk milyon yıllık fosillerin ayaklandırma çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi fuaye alanında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Açıldığı günden bu yana herkesin merak ettiği ve bilgi aldığı sergiyi minikler de gezdi. Sergiyi gezen miniklerle buluşan Başkan Büyükkılıç, miniklere sergi hakkında sorular sorarak, bilgiler verdi.

Sıcak ve samimi sohbetin ardından Başkan Büyükkılıç, 7 buçuk Milyon yıllık fosil faunası sergisini inceleyen miniklere Kayserispor forması hediye etti. 

Minikler, sergide 7 buçuk milyon yıllık fosiller hakkında edindikleri önemli bilgilerle büyük bir hayranlıkla sergiyi gezdiklerini ifade etti. Sergiyi gezen öğrencilerden biri olan Defne Dinç, fosilleri merak ederek geldiğini ve Kayseri'de bu kadar çok fosil olduğunu bilmediğini söyledi.

Bahçeşehir Koleji öğretmenlerinden Abdullah Çalı, Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Eğitim sadece okulda verilenle bitmiyor. Burada Büyükşehir Belediyesi görsel olarak hazırlayıp çocuklara sunması hafızalarında kalmasına neden olacak. Diğer okulların da mutlaka bunu görmesini tavsiye ediyorum" dedi.

Öğrenci Ahmet Sayit Çay, sergiyi gezerken hayvanların yaşam tarzları, beslenme şekilleri ve fosilleşme süreçleri hakkında önemli bilgiler edindiğini belirterek, "Kayseri'de bu kadar çok fosil olduğu kimin aklına gelebilirdi? Burada incelenebilecek çok fazla şey var. Mesela dişleri çok değişik, yaşamları çok garip" diye konuştu.

Sergiyi gezen diğer öğrenciler de benzer şekilde etkilendiklerini ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler. Elif Sara, Kayseri'de fillerin yaşamış olduğunu öğrenince şaşırdığını belirterek, "Burası çok güzel bir yer. Büyükşehir Belediyesi bu sergiyi iyi ki açmış. Teşekkür ediyorum" dedi.


 

Hibya Haber Ajansı