İSTANBUL (AA) - Karaca, Londra Islington Meydanı'nda yer alan ilk mağazasından sonra ikinci şubesini Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezileri arasında yer alan Westfield London'da açtı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'den sonra global pazarda büyüme yolculuğuna devam eden Karaca, ev ve yaşam kategorisinde ihtiyaç duyulan birçok ürünü ve sofra kültürünü yurt dışında paylaşıyor.

Karaca, halihazırda 48 ülkede, 305 mağaza, 2 binin üzerinde satış noktası ve 28 bini aşkın ürünüyle global pazarda gücünü artırmayı hedefliyor. Şu an 3 kıtaya yayılmış mağazacılık ağıyla varlığını Almanya ve Fransa'dan sonra İngiltere'de güçlü adımlarla sürdüren şirket, ürünlerini Londra'da da tüketicilerin beğenisine sunuyor.

İngiltere'deki ikinci şubesini açan Karaca, 385 metrekare alana sahip Westfield London mağazasında; sofra, mutfak, küçük ev aletleri, aksesuar gibi tüm ev ve yaşam ihtiyaçlarına yönelik ürünlerin yanı sıra İngilizlerin yerel beklentilerini karşılayan dünyaca ünlü markaların tasarım ürünlerine de yer veriyor.

- "İngiltere 2030 vizyonumuzda önemli bir mihenk taşı"

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Karaca İngiltere Ülke Direktörü Cihangir Çetintırnak, İngiltere'nin 2030 vizyonlarına ulaşma konusunda kendileri için önemli bir mihenk taşı olduğunu bildirdi.

Konseptleri ve yüksek kaliteli tasarım ürünleri ile İngiltere pazarında kısa sürede en büyük oyunculardan biri olma hedeflerinin bulunduğunu kaydedenm Çetintırnak, şu ifadeleri kullandı:

"Islington Square'de açtığımız ilk mağazamız ve markamızın İngiltere e-ticaret pazarındaki başarısından sonra Avrupa'nın en önemli lokasyonunda yer alan Westfield London'da ikinci mağazamızı açtık. Karaca olarak Londra'nın en popüler alışveriş merkezinde yer almak bizim için gurur verici. Bundan sonra da marka olarak en önemli lokasyonlarda mağaza sayımızı artırarak, hızlı ve kontrollü bir şekilde hedef pazarlarda yer alarak, global pazarda gücümüzü artıracağız."