Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ilk olarak Türk Şehitliği’ni ziyaret etti. Şehitlikteki anıta çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Bakan Güler, daha sonra şehitlik defterini imzaladı. Bakan Yaşar Güler, eşi Demet Güler ile birlikte şehitlikteki temsili mezarlara da karanfil bıraktı.

Daha sonra Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Savunma Bakanları Toplantısı’nın yapılacağı otele geçen Bakan Güler, buraya gelişinde Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov tarafından karşılandı.

İlk olarak Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile bir görüşme gerçekleştiren Bakan Yaşar Güler, toplantının başında şunları söyledi:

“Karabağ dünyanın sonuna kadar Azerbaycan toprağı olarak kalacaktır. Mustafa Kemal Atatürk-2023 Tatbikatı kapsamında can Azerbaycan’ı ziyaretim sırasında başta Cenap Prezident Sayın Aliyev olmak üzere Azerbaycanlı yetkililerin gösterdiği konukseverlik için bir kez daha teşekkür ederim.”

Gürcistan Savunma Bakanı ile bir araya geldi

Bakan Güler, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile görüşmesinin ardından Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze ile de heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Hibya Haber Ajansı