Malatya Büyükşehir Belediyesi 6 Şubat tarihinde yaşanan depremler sonrasında hasar alan MATİM İş Merkezindeki tadilat çalışmalarını tamamlanmasının akabinde Telefoncu ve Elektronikçi esnaflara düzenlenen törenle dükkânları teslim etti. 

MATİM İş Merkezinde gerçekleştirilen programa, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Malatya MHP İl Başkanı Gökhan Gök, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Pütürge Arınlı Mahallesi Muhtarı ve MATİM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ayaydın, Malatya Cep Telefoncular Dernek Başkanı Alpay Sezen, Malatya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı İbrahim Halil İçen, STK temsilcileri, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Programda konuşan Cep Telefoncular Dernek Başkanı Alpay Sezen, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca, "Birbirimizi üzmeden, incitmeden destek olmalıyız" mesajını verdi.

Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Halil İçen ise, deprem sürecinde desteklerini esirgemeyen belediye başkanına teşekkür etti.     

Pütürge Arınlı Mahallesi Muhtarı ve MATİM İş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ayaydın,yaklaşık 250 esnafa dükkânlarının açıldığını belirterek,  “Selahattin Başkanımızın önderliğinde, liderliğinde ve bu çatının tüm giderlerini, masraflarını, yepyeni yüzüyle hizmetimize açan Büyükşehir Belediye’sine çok teşekkür ediyorum.” dedi 

AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, MATİM İş Merkezi'nin atıl durumdan işlevsel hale gelmesini Selahattin Gürkan'ın talimatlarıyla gerçekleştiğini vurgulayarak, birlik ve beraberlik içinde depremin yaralarını sarma çabasının devam edeceğini söyledi.

MHP İl Başkanı Gökhan Gök, “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın.Sayın Başkanımızın sonuna kadar destekçisiyiz ve yanındayız. Hiçbir zaman bakar kör olmadık geldiğiniz süreç içerisinde bulunduğunuz tüm olumsuzluklara rağmen pandemi devamında ekonomik kriz ve akabinde 6 Şubat depremi. Bu süreç içerisinde yapmış olduğunuz çalışmalara şahidiz.” ifadelerini kullandı. 

MESOB Başkanı Şevket Keskin, MATİM İş Merkezi'ni canlandıran ve sorunlara çözüm bulan Başkan Gürkan'ı destekleyeceklerini belirterek, "Malatya'yı tanımayanı başımıza getirmeyin. Sayın Başkanımız Selahattin Gürkan'a sonsuz teşekkür ediyorum." dedi.

Malatya’nın el birliğiyle ayağa kaldırılması için devlet-millet işbirliğinin sağlanmasının önemine dikkat çeken Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “6 Şubat Tarihinde vuku bulan depremle birlikte vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarının karşılanması azim ve kararlılığında olduk. Büyükşehir Belediyesi olarak binlerce kilometre altyapı çalışması gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımızın ve Cumhurbaşkanı Yardımcımızın Malatya ziyaretlerinde Ankara, İstanbul, İzmir ağlamadan hizmetler nasıl yapılıyor gelin Malatya’da görün, dediğini hiçbir zaman unutmamamız lazım. Bu şehri hep birlikte ayağa kaldıracağız; bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bir taraftan altyapı ve üstyapı hizmetleri yapılırken bir yandan da Malatya’nın yıllardır söylenen ve bir türlü yapılamayan hizmetlerin hepsi yapıldı. Esnaflarımız için kalıcı olacakları ve rahat bir şekilde çalışacakları ortamı sunma gayreti içerisindeyiz. Gerekli görüşmeleri yapıp bu iş merkezindeki dükkânları esnaflarımıza tahsis ediyoruz” diye konuştu. 

Programın sonunda, Başkan Gürkan, birlik ve beraberliği muhafaza etme çağrısı yaparak, yapılan hizmetlere nankörlük edilmemesi gerektiğini ifade etti.

 

Hibya Haber Ajansı