“Şehrimize yakışıyor”

Amaçlarının, vatandaşların beklentisi olan ulaşımda rahatlama anlayışı içerisindeki çalışmalarını hızla sürdürmek olduğunu dile getiren Büyükkılıç, “Yüklenici firmamıza, emeği geçen ilgili birimimize teşekkür ediyorum. Şehrimize yakışıyor diyorum. Standardı yüksek bir ana arterimiz bu bölgedeki imarlaşma hareketine de hız kazandırmış oldu.” diye konuştu.

Büyükkılıç’tan sürücülere ‘kurallara uyalım’ çağrısı

Araç sürücülerine de trafik kurallarına uyalım çağrısında bulunan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Bir istirhamımız var; yolları yapıyoruz, standardını yükseltiyoruz. Bisiklet yollarımızla, yaya yollarımızla, orta refüjlerimizle her türlü güzelliği standardı yüksek bir şekilde ekliyoruz. Ancak, maalesef direksiyonun başına geçen vatandaşlarımız yarış mantığı içerisinde araçlarıyla geçmeye çalışıyorlar. O zamanda da sıkıntılar oluyor, kazalar oluyor. Bu yönde de istirham ediyoruz, kurallara uyalım.”

Organize Sanayi Bölgesi’ne alternatif ulaşım güzergahı

Büyükşehir belediyesi tarafından ulaşım konforunu arttırmak amacıyla projelendirilen ve hayata geçirilen yeni ana arterdeki çalışmalarda sona gelindi. Şehrin Doğu Batı istikametinde Keykubat Kavşağı ile Organize Sanayi 1. Giriş (14. Cadde) arasında toplam 3 bin 650 metre uzunluğundaki bulvarın Organize Sanayi tarafındaki bin 500 metrelik kesiminde yol, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları belediyemizce yapılarak asfaltlama çalışmaları tamamlandı.

Orta refüj adalarının teşkili ve çizgi çalışması sonrası kısa sürede trafiğe açılacak yolda çevre düzenleme çalışmaları da tamamlanacak. Çalışma kapsamında gidiş ve dönüş yönlerinde üçer şerit yol, orta refüj, yaya yolları, bisiklet yolları ve kavşak bağlantıları yapılıyor.

Hibya Haber Ajansı