31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kala Şanlıurfa’da siyaset sahnesi ısınmaya devam ediyor. Şimdiye kadar iktidar partisi Ak Parti dışında adaylar azda olsa çıkmaya başladı ama ağırlıklı olarak Ak Parti aday adayları daha ön plana çıkmış durumda.

Ak Parti’de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçe belediyesi adayları muhtemelen yeni yıla girmezden yani yılbaşından önce açıklanması bekleniyor.

Şanlıurfalı vatandaşlar ise aday gösterilecek olan kişilerin Şanlıurfa’nın geleceğe söz söyleyen şehirler içine katması için vizyonlu, liyakatli adaylara yer verilmesini istediler.

Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçim sonucunda belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecek.

31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimler için Şanlıurfalılar sandık başına giderek yeni başkanlarını belirleyecekler. Bu kapsamda görüşlerini aldığımız vatandaşlar yeni başkanların kenti daha üst seviyelere taşıması gerektiğini belirtiyorlar.

İnsan ve çevre odaklı başkanların seçilmesini istediklerini belirten Urfa halkı, “Kentsel yaşam kalitesinin artırılmasının yanında sağlıklı planlama yapılmalı hemen her şey yerel yönetimlerin tasarrufları ile şekillenmekte. Urfa’da yer alan toplumsal mekânlar sosyalliğin oluştuğu, insanların toplumla ve diğer insanlarla ilişki kurduğu, ortak kültür ve kimliğin biçimlendiği alanların sayısı daha da arttırılmalı. Bu mekânlardaki yetersizlikler ve planlama hataları sosyalleşme sorunlarına da yol açıyor. Sağlıksız yapılaşma yaşam kalitesinin artırılması uygulamalarına daha fazla yer verilerek insan ve çevre odaklı başkanlar seçilerek Türkiye Yüzyılına Yakışır Başkanların Şanlıurfa’yı yönetmesini istiyoruz”. Dediler.