TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi, Liberya Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Portekiz’deki Kick Boks Dünya Şampiyonası’nda başarı elde eden Şanlıurfalı milli sporcular başta olmak üzere tüm sporcuları tebrik etti. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan Milletvekili Yazmacı, şampiyonada madalya kazanan sporcuların ve teknik ekibin başarının Şanlıurfa’yı gururlandırdığını kaydetti. Müsabakalarda milli sporcuların 10’u altın, 17’si gümüş olmak üzere toplamda 41 madalya kazandığını belirten Yazmacı şöyle konuştu: 

“Portekiz’deki Kick Boks Dünya Şampiyonasına şehrimizden katılan Milli Takım sporcularımız Emrah Yaşar dünya şampiyonu, Yıldırım Oğuz dünya ikincisi, Mevlana Altuntaş da dünya üçüncüsü oldu. Şanlı şehrimize madalya kazandıran Emrah’ı, Yıldırım’ı ve Mevlana’yı canı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Sporcularımız ve teknik ekibimizle bir kez daha gurur duyduk. 

Ayrıca ülkemizin dört bir yanından şampiyonaya katılan birçok milli sporcumuz da müsabakalarda başarı elde ederek, bizleri onurlandırdı. Ülkemiz 10’u altın, 17’si gümüş olmak üzere toplamda 41 madalya kazandı.

Farklı kategorilerde dünya şampiyonu olarak İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinleten, ay yıldızımızı gururla dalgalandıran değerli sporcularımız Berk Düzenli, Erivan Barut, Ünal Alkayış, Ali Koyuncu, Bediha Taçyıldız, Zehra Aslan, Emre Karaca, Yusuf Açık ve Kadir Yıldırım’ı da kutluyorum.”