Bakan Uraloğlu'nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Hizmete açıldığı 1988 yılından bu yana askı halatlarını ilk kez değiştirerek köprümüzün çok daha güvenli, konforlu ve uzun vadeli hizmet vermesini sağlamış olacağız.

Maalesef bu tür çalışmalar sırasında işin doğası gereği ekstradan trafik yoğunluğu oluşabilmektedir ama görüldüğü üzere trafik yoğunluğu açısından vatandaşlarımıza en az sıkıntı oluşturacak şekilde gece çalışması tercih ediyoruz. 00.00 ile sabah 05.30 saatleri arasında sadece bir şerit daraltması yaparak çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Fatih Sultan Mehmet Köprümüzdeki halat değişimlerimizi doğrudan depreme karşı güçlendirme amacıyla yapmamakla birlikte elbette deprem durumunda da köprümüz eskisine göre çok daha güçlü ve dayanıklı olacaktır.

 120 personel ile 2023 yılında başladığımız çalışmalar kapsamında şu ana kadar 120 çift halatının 112 çiftinin değişim işlemini tamamladık. Kalan 8 çifti de en kısa sürede değiştirerek tüm çalışmalarımızı 2024 yılı başında tamamlamayı hedefliyoruz.

Kalıcı rahatlık için geçici sıkıntıları mutlaka göze almak durumundayız. İstanbul trafiğindeki vatandaşlarımızın ufak aksamalar için sabır ve anlayış göstermelerini umuyoruz.”

 

Hibya Haber Ajansı