WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

VİOP analizi

Hafta başındaki sert yükseliş sonrası gün içi sınırlı kar satışların görüldüğü Aralık vadeli sözleşme, seansın son saatinde gelen alımlarla kayıpların büyük kısmını telafi etti.

VİOP analizi
Paylaş:

BIST – 30 yakın vade

Hafta başındaki sert yükseliş sonrası gün içi sınırlı kar satışların görüldüğü Aralık vadeli sözleşme, seansın son saatinde gelen alımlarla kayıpların büyük kısmını telafi etti. 8.923 ile 9.019,75 arasında işlem gören sözleşme %0,12 kayıpla 8.976 puandan kapattı. Akşam seansında alımların görüldüğü sözleşme uzlaşma fiyatının %0,25 üstünde 8.998,50 seviyesinden günü tamamladı. Son dönemde bankacılık sektöründe görülen alımlar yerini kar satışlarına bıraktı ve sözleşmede baskı yarattı. Yurtdışı piyasalarda, bugün Almanya Tüfe ve ABD GSYH verileri takip edilecek. ABD borsaların yükselişle kapanış yaparken bu sabah vadelileri pozitif seyrini sürdürüyor. Asya piyasaları yeşil ekranlar hakim ve Avrupa borsalarının hafif alıcılı açılış yapması bekleniyor. Bu bağlamda Aralık vadeli sözleşmenin güne yükselişle başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Kısa vadede 8.800 üstünde pozitif seyrin korunmasını beklediğimiz sözleşmede, gün içi 9.045 ve 9.086 seviyelerini direnç olarak takip edeceğiz. 9.086 üstünde hacim desteği alımların devamı halinde 9.170-9,250 bölgesi hedef olabilir. Olası kar satışlarında 8.960 ve 8,920 destekleri ön plana çıkabilir. 8.920 altında kalıcı olması durumunda 8.820-8.850 bandına doğru satışların hız kazanması beklenebilir.

Dolar/TL yakın vade

Kasım vadeli Dolar/TL sözleşmesi dün 28,9412 ile 28,9748 seviyeleri arasında dalgalanarak günü yüzde 0,03’lük düşüşle 28,9457 uzlaşma fiyatından tamamladı. Yurt içerisinde veri akışının sakin seyrettiği bir günü geride bıraktık. ABD tarafında ise tüketici güven endeksi kasım ayında beklentilerin üzerinde artışla 99,10’dan 102,00 seviyesine yükseliş kaydetti. Böylece art arda üç aylık düşüşün ardından endekste tekrardan yükseliş eğilimleri hakim oldu. Diğer taraftan ABD’de konut fiyat endeksi kasımda aylık yüzde 0,6 oranında artış kaydederken, yıllık artış ise yüzde 6,1 olarak gerçekleşti. Açıklanan verilerin fiyatlamalara etkisinin olmadığını söyleyebiliriz. Bugün yurt içerisinde dış ticaret dengesi ve ekonomik güven endeksi verileri açıklanacak. ABD tarafında ise üçüncü çeyreğe ilişkin büyüme verileri ve çekirdek kişisel tüketim harcamaları takip edilecek. Dolar/TL, bu sabah saat 08:20 itibariyle 28,91’li seviyelerde hareket ediyor. Dolar endeksi ise 102,58 civarında bulunuyor.

Kaynak Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.