İnce, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için muhalefete çağrıda bulundu. “Yapılacak iş; bütün muhaliflerin bir araya gelerek seçmenleri incelemesi ve sandığa sahip çıkmasıdır. Bu konuda biz Muharrem İnce olarak, Memleket Partisi olarak iş birliğine hazırız.” diyen İnce, şunalrı söyledi:

"Yaklaşık altı ay önce bir Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi yaşadık. Başta muhalefet medyası olmak üzere tüm muhalif çevreler “Yüzde 60 ile kazanıyoruz, bu son seçim. Cumhuriyet biter yoksa. Çekilin, herkes uzaklaşsın.” dedi. Yani FETÖ’cülere Çankaya seçmeni oy verdi. Atatürk düşmanlarına İzmir seçmeni oy verdi. Böyle bir kampanya yaşadık. Türkiye kandırıldı. Yüzde 60’la, 70’le kazanılan bir seçim var. İtiraz edenler hainlikle suçlandı. Başta ben (Muharrem İnce) ve Memleket Partisi olmak üzere. Peki ne oldu? Yine kayıp. Yirmi yıl sonra yine kayıp."

Bütün muhaliflerin bir araya gelerek seçmenleri incelemesi ve sandığa sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Muharrem İnce, "Bu konuda biz Muharrem İnce olarak, Memleket Partisi olarak iş birliğine hazırız. Aklı başında politika yapmaya davet ediyorum bütün muhalif çevreleri. Bütün muhalefetten istediğim şudur; hamaset değil, akıl adalet, ahlak. Bunu öneriyoruz hepinize. Sandıklara sahip çıkabilen bir muhalefetin başarısız olma gibi bir ihtimali yoktur. Kaldı 125 gün. Hepimiz buradan başlamalıyız. Geç kalıyor bütün muhalefet diyorum." dedi.

Hibya Haber Ajansı