Sanayi ve ticaretin merkezi Kayseri’yi tarım ve hayvancılık alanında da ön plana çıkarmak amacıyla kamu kurum ve kuruluşları, odalar ile üreticilerle iş birliği halinde önemli projelere imza atan Başkan Büyükkılıç, üreticilerle iç içe olarak onların talep ve önerileri ile de bizzat ilgilenmeye devam ediyor.

Büyükkılıç, bu kapsamda Kocasinan ilçesi Elagöz Mahallesi’nde, arazinin alımı ve inşaat sürecinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Kayseri Ticaret Borsası tarafından hayata geçirilen İç Anadolu’nun en büyük ve en modern Canlı Hayvan Borsası ve Pazar Yeri’ni ziyaret etti.

Ziyarete, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ eşlik etti.

Besici esnafı ile görüşen Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, Saklav ve Bağlamış, pazar yerinde incelemelerde bulundu. Büyükkılıç, besici esnaflarının sıkı pazarlıklarına da katılarak hayırlı işler temennisinde bulundu.

Başkan Büyükkılıç, Canlı Hayvan Borsası ve Pazar Yeri'nde Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından esnafa kavurma ikram edilen kazanların başına geçerek besici esnafına kavurma ikramında bulundu. Açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı, birlik ve beraberlik mesajı vererek, esnafların helal rızık kazanması temennisinde bulundu.

Büyükkılıç, Canlı Hayvan Borsası ve Pazar Yeri'nin Kayseri için büyük bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, yapılan yatırımın şehir ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti. Başkan, "Yapılan yatırımın hiçbir zaman boşa gitmediğini hep beraber gözlemliyoruz" dedi.

Başkan, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, "Dayanışmanın bereketini yaşadığımızın en güzel örneğini sergileyen bir tesis" şeklinde konuştu. Ayrıca, besici esnafına hitaben Cenab-ı Allah'tan helalinden bol rızık dileğinde bulundu.

Canlı Hayvan Borsası ve Pazar Yeri’nin Kayseri’ye hayırlı olmasını dileyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise “ Özellikle de hayvancılık noktasında sucuk, pastırma gibi et ve et ürünlerinin üretildiği bir şehirde bu şehrin hayvancılık gibi de bir altyapısının olması gerekli. Ziraatın, hayvancılığın her alanında bu işi yapan kardeşlerimizi desteklemek için gayretimiz sürüyor, devam ediyor. Buradaki pazar da şehrimize, ülkemize hayırlı olsun, bereketli olsun” şeklinde konuştu.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış da Canlı Hayvan Borsası ve Pazar Yeri’nin hayata geçirilmesinde verdiği desteklerden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"İç Anadolu’nun en büyük ve en modern hayvan pazarını ilimize kazandırdık. Üreticilerimize ve şehrimize çok büyük fayda getireceğine inanıyoruz. Her geçen hafta pazarımız büyüyerek devam ediyor. İnşallah hem şehrimize hem de milletimize hayırlı, uğurlu olur.”

Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras ise Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve üreticilerin yıllardır hasret olduğu böyle bir tesisi beklediklerini dile getirerek, "Bu tesis gerçekten Kayseri'ye bir renk getirecekti. Çünkü bizim üreticilerimiz gece gündüz demeden, şehir dışına, ilçelere, Kayseri dışındaki illere de bu ticaretini yapıyordu. Şimdi Kayseri'de yapacak ve şehir dışındaki bütün üreticiler gelip yine burada ticaretini yapacaklar. Yaklaşık olarak tahminimize göre yıllık 800 milyon ila 1 milyar TL civarında bir ticaret hacmi olacak. Bu da hem Kayseri'mize, hem üreticimize gerçekten güzel bir ekonomik katkısı olacak” diye konuştu.

 

Hibya Haber Ajansı