İsrail-Filistin meselesine değinen Karamollaoğlu, Bir avuç Müslüman, 57 İslam ülkesinin yapamadığını yaptı, yapmaya da devam ediyor. Uluslararası kurum ve kuruluşların başaramadığını Filistinli mücahitler mücadeleleriyle başarıyor. Yaklaşık iki ay oldu; Gazze direniyor. Canlarıyla-kanlarıyla, dişleriyle-tırnaklarıyla direniyorlar. Hem İsrail’e karşı hem de bu zulme ortak olan emperyalist devletlere karşı direniyorlar. İslam ülkelerinin sessizliğine, medya manipülasyonlarına, algı operasyonlarına rağmen kararlı bir mücadele yürütüyorlar. İşte bu kararlı mücadele ile ateşkes sağlanıyor, esir değişimleri böyle mümkün olabiliyor. Çünkü “kahrolsun” demekle İsrail kahrolmuyor. Sadece “kınayarak” İsrail zulmü durmuyor! Bugüne dek kürsülerden kurulan sert sözler, kürsülerden inince yapılan icraatlar ile desteklenmeyince hiçbir işe yaramadı, yaramıyor ve bundan sonra da yaramayacak.” İfadelerine yer verdi.

Karamollaoğlu, ‘zengini daha zengin, fakiri daha fakir’  yapan, orta direği yok eden ekonomi politikalarına itiraz ettiklerini belirterek şunları dile getirdi:

“Biz nasıl ki yeryüzü üzerinde “büyük balık, küçük balığı yer” düzenine itiraz ediyorsak; ülkemizde de büyük balıkların doymak bilmez iştahlarına itiraz ediyoruz. Zengini daha zengin, fakiri daha fakir” yapan, orta direği yok eden ekonomi politikalarına itiraz ediyoruz. Özellikle enflasyon gibi araçlarla maaşla geçinen büyük kitlelerin sofrasındaki ekmeği her geçen gün küçültürken, bir avuç insana fırın dolusu ekmeği altın tabakta sunan bu anlayışa itiraz ediyoruz. Alın teriyle, harama-faize bulaşmadan kazanmanın, birikim yapmanın, ev-araba sahibi olmanın her geçen gün daha da zorlaştığı, nerdeyse imkansız hale geldiği bir dönemdeyiz.

Türkiye’de  on binlerce ailenin kira problemi  yaşadığına değinen Temel Karamollaoğlu, her gün binlerce vatandaşın çeşitli yöntemlerle dolandırıldığına dikkat çekti.

“Ekonominin çarkını döndürmediği için özelleştirmelerle fabrikalarımızı bir bir satan iktidar şimdi de köylere göz dikti maalesef. “ açıklamasını yapan Saadet Partisi Genel Başkanı temel Karamollaoğlu, “Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerdeki gelişim alanları bir süredir sessiz sedasız ihale usulüyle satışa çıkarılıyor.  Zaten tarım ve hayvancılığa vurulan darbeyle bir süredir boşalan köyler şimdi de sermaye sahiplerine peşkeş çekiliyor.  TOKİ eliyle ihaleye açılan araziler köylülerin elinden alınıyor. Sadece Ankara’da şu anda 389 köy arazisi satışa çıkarıldı! Köy arazilerinin satılması; hayvanların otlayacağı alanların yok olması, ekilecek alanların azalması demek.  Çiftçinin üretmemesi, köylerimizin terk edilmesi, üretimin düşmesi demek. Evimize aldığımız sütün, peynirin fiyatının artması; etin sofralarımıza girmemesi demek…” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı