Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, siyasi güven ve istikrar içinde politikalarda öngörülebilirliğin sağlandığı bir ortamda 13 çeyrektir süren kesintisiz büyüme performansının 14. çeyreğe taşındığını belirterek, “2023 yılı 3. çeyreğinde ekonomimiz, piyasa beklentilerinin üstünde yüzde 5,9 oranında büyüdü. Üçüncü çeyrek büyüme gerçekleşmeleri Orta Vadeli Program’da öngördüğümüz çeyreklik ve yıl geneli büyüme hedeflerimizle uyumludur.” dedi.

Üretim yönüyle ele alındığında üçüncü çeyrekte tarım, sanayi ve hizmetler sektörlerinin tamamında pozitif bir büyüme gerçekleştiğinin görüldüğünü vurgulayan Yılmaz, “Üçüncü çeyrekte büyüme, üretim yönünden incelendiğinde; inşaat sektöründe katma değer yüzde 8,1, sanayi sektöründeki katma değer yüzde 5,7, hizmetler sektörü ise yüzde 4,3 oranında büyümüştür.” ifadesini kullandı.

Yılmaz, enflasyonla mücadele konusunda kararlı adımlar atılırken, istikrar içinde büyüme hedefi doğrultusunda para, maliye ve yapısal reform politikalarını güçlü bir koordinasyonla hayata geçirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Hibya Haber Ajansı