ANKARA (AA) - Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), kadın istihdamının az olduğu enerji sektöründe farkındalık yaratmayı hedeflediği "Enerjimiz Eşit" projesi ile "Toplumsal Fayda Ödülleri" kategorisinde Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan OEDAŞ, söz konusu projeyle Dünya Gazetesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Toplumsal Fayda Ödülleri'nde Jüri Özel Ödülü'ne hak kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, faaliyet gösterdikleri enerji sektöründe kadın istihdamının düşük olduğunu belirterek, "OEDAŞ olarak, mesleklerin cinsiyetlere göre ayrılmadığına inanıyor, hayatın her alanında olduğu gibi enerji sektöründe de toplumsal cinsiyet eşitliğini savunuyoruz. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi İlkeleri (WEP's) imzacısı olmamızın verdiği sorumlulukla da yalnızca sektörümüzde değil etkili olduğumuz her alanda fırsat eşitliğine yönelik faaliyetlerimizi sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Celepci, projeye başlandığı 2019'da beyaz yaka kadın çalışan oranının yüzde 28 olduğunun bilgisini paylaşarak, "Günümüzde bu oranı yüzde 35'e yükseldi. Mühendis kadromuzda da yüzde 14 seviyesinden yüzde 21'e ulaştık. Fırsat eşitliği eğitimleri, kadın çalışanlarımıza yönelik mentorluk ve liderlik programları gibi çalışmalarımızla bu konudaki kararlılığımızı ortaya koyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

2019'da hayata geçirdikleri projenin bugüne kadar ulusal ve uluslararası arenada dört kez ödüle layık görüldüğünü hatırlatan Celepci, şunları kaydetti:

"Enerjimiz Eşit projesi, kapsayıcılık ve sürdürülebilirlik gibi evrensel değerleri benimsemesi ve bu doğrultuda önemli adımlar atması nedeniyle takdir görüyor. Bu alandaki hedeflerimize ulaşmak için verdiğimiz çabanın takdir edildiğini görmek bize hem büyük gurur veriyor hem de sorumluluklarımızı artırıyor. Bu bilinçle çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz."