Alpu Fevziye mahallesinde 16 dönümlük alana kurulan küçükbaş hayvan üretim tesisinde üretilen küçükbaş hayvanların sayısı artarken, ağır ekonomik koşullar sebebiyle üretemez hale gelen küçük hayvan üreticisi ve küçük çiftçinin yanında olan büyükşehir belediyesi, küçükbaş hayvancılıkta üretim ve ıslah çalışmalarına destek amacıyla Alpu ilçesinde küçük çiftçilere canlı hayvan desteğinde bulundu.

Küçükbaş Yetiştiriciliği Destekleme ve Yayma Projesi kapsamında destek başvurusunda bulunanlar için Alpu Belediyesi Kültür Evi ve Konferans Salonu’nda noter huzurunda kura çekim töreni düzenlendi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, “Bugünkü törenin ilk temelleri 2020 yılında atılmıştı. Başkanımız Yılmaz Büyükerşen ve Alpu Belediye Başkanımız Gürbüz Güller’in imzaladığı protokolle başlayan süreçte Fevziye mahallemizdeki alanda küçükbaş hayvanlarımız, hepinizin emeği ile yetişti ve bugün ikinci dağıtımını yapıyoruz.'' dedi.

Konuşmalar sonrası protokol üyeleri ile birlikte muhtarların da noter huzurunda yaptığı kura çekimiyle hak sahipleri belirlendi. Tören çektirilen fotoğrafla sona erdi. Kura çekimiyle16 çiftçinin her birine 9 koyun, bir koç olmak üzere toplamda 160 adet küçükbaş hayvan büyükşehir belediyesi ve Alpu Belediyesi iş birliğiyle teslim edilecek.

Hibya Haber Ajansı