Nilüfer’de yaşayan her yaştan insana yönelik sosyal alanlar oluşturan Nilüfer Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde emekliler için bir park ve lokal inşa etti. Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Meclisi’nin talebiyle hayata geçirilen Olgun Gençlik Lokali ve Emekliler Meclisi Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Emeklilik sürecinde insanlar ya kendi kabuğuna çekiliyor, ya da Nilüfer’de olduğu gibi; hayatın hangi alanında onların emeğine ihtiyaç varsa zamanlarını ve emeklerini oraya harcıyorlar ve adeta hayata çiçek açtırıyorlar.” diye konuştu. 

Toplam 3 bin 650 metrekarelik alana sahip, açık alan çocuk oyun grupları ile spor aletleri ve yürüyüş yolunun yer aldığı park projesinin, Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Meclisi’ne ait olduğuna dikkat çeken Başkan Erdem, “Parkın 2 bin metrekarelik bölümü yeşil alan olarak düzenlendi. İçinde yürüyüş yolu, dış mekan spor aletleri, çocuk oyun alanı, oturma alanları ve fotoğraf sergi alanı düzenlendi. İçinde bir de lokal yapıldı. Biliyorsunuz biz yaşlanma sürecine farklı bakıyoruz, onun adına yaşlanma değil ‘olgun gençlik çağı’ diyoruz. O yüzden lokalimizin adı da Olgun Gençlik Lokali” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, beraberindekilerle birlikte Olgun Gençlik Lokali ve Emekliler Meclisi Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. Projede incelemelerde bulunan Başkan Turgay Erdem, parkta yer alan ve Nilüfer’in hikayesini anlatan açık hava fotoğraf sergisini de gezdi. 

Hibya Haber Ajansı