Geçen hafta biri büyükşehir olmak üzere 49 belediye başkan adayını kamuoyuna açıkladıklarını hatırlatan eski bakan Kılıç “Cumartesi günü 70 belediye başkan adayımızı daha halkımızla paylaşacağız. Ay sonuna kadar 81 il ve 922 ilçemizde adaylarımızın tamamına yakınını açıklayacağız” dedi.

Kılıç son üç ayda üye sayılarını 264 binden 328 bine çıkararak yüzde 23 üye artışıyla Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisi olduklarını söyledi.

Maliye Bakanı Şimşek’in yaptığı açıklamaya da değinen Kılıç, “Hazine ve Maliye Bakanı sayın Mehmet Şimşek'in dikkat çeken bir açıklaması var. Sayın Şimşek diyor ki, enflasyona olan olumsuz tesirinden dolayı ÖTV ve KDV gibi vergilerde artış düşünmüyoruz. Günaydın sayın bakan. Seçimler sonrasında yakın zamanda arka arkaya ÖTV artışları geldi. KDV oranı yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkarıldı. Gerek ÖTV'de gerekse KDV'deki artışlar maalesef başta gıda enflasyonu olmak üzere bütün mal ve hizmetlere zam olarak yansıdı. ‘Zam, zam, zam, vergi, vergi, vergi’ politikasının bir neticesi olarak gerçekleşti. Bugün evet tespitiniz doğrudur. KDV ve ÖTV'ye artış yapılması halinde bu yüksek enflasyon olarak önümüze çıkacak. Peki dün, önceki ay, bir önceki ay KDV'ye ve ÖTV'ye yapılan artışlar yine enflasyon olarak yine fiyat artış hızı olarak, yine zam olarak karşımıza çıkmadı mı? Geçen aylarda yapılan ÖTV ve KDV artışlarından dolayı halkımızın alım gücü daralmadı mı? Yaşamı daha da zorlaşmadı mı? En düşük emekli aylığı olan 7 bin 500 lira, aylık asgari ücret rakamı olan 11 bin 402 lira ek vergiler nedeniyle daha da anlamsızlaşmadı mı? Tekrar günaydın sayın bakan. ÖTV'ye KDV'ye evet artış yapmayın vergiyi tabana yayın, dolaylı vergileri azaltın ve halkımızın nefes almasını sağlayın” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi olarak Aralık ayı sonuna kadar 81 il ve 922 ilçede adaylarının tamamına açıklayacaklarını kaydeden Kılıç, “Türkiye için biz varız. Türkiye, Yeniden Refah Partisi belediyeciliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç hissediyor. Kampanya hazırlıklarımızı başlattık. Seçim müziklerimiz, videolarımız, kampanya sloganlarımız ve kampanya söylemimizle birlikte çok yüksek rakamlı devlet yardımlarından yararlanan siyasi partilerden daha etkili bir şekilde sahada biz olacağız. Çok paramız yok. Devlet yardımı da alamıyoruz” şeklinde konuştu.

"Biz Cumhur İttifakı'nın adaylarını desteklemek üzere kurulmuş bir siyasi parti değiliz"

‘Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’na destek verecek misiniz?’ sorusuna yanıt veren Kılıç şu ifadeleri kullandı:

"Cumhur İttifakı'na destek vermeyeceğiz, şöyle destek vermeyeceğiz. Biz Cumhur İttifakı'nın adaylarını desteklemek üzere kurulmuş bir siyasi parti değiliz. Bize gelen bir teklif olur ise teklifin mahiyetine bakarız. Ama ne olur ‘İstanbul'da AK Parti kaybetmesin, Ankara'da AK Parti kaybetmesin’ diye kurulmuş bir siyasi parti değiliz. Kendi aday adaylarımız var, açıkladığımız yerlerde adaylarımız var. İstanbul ve Ankara'da da kendi adaylarımızı açıklamaya yönelik çalışmalarımız var. Ama tabii ki siyaset özü itibarıyla bir müzakere işidir. Kapıları açık tutma işidir. Siyasetin arka kapı diplomasisi de olabilir. Biz kapılarımızı açık ya da arada tutmaya devam ediyoruz."

Hibya Haber Ajansı