Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile birlikte Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliği ile yapımı devam eden Bilim Merkezinde incelemelerde bulunarak teknik ekipten çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün vizyonel projelerinden biri olan ve TÜBİTAK işbirliği ile hayata geçirilen Şanlıurfa Bilim Merkezi hızla yükseliyor.

Bilime karşı duyulan merakı, öğrenme şevki, deney yapma ve keşfetme heyecanıyla birleştirerek geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi hedefleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi şehrin çocuklarının, gençlerinin bilimin temelinde yoğrulmasını ve geleceğe umutla bakmasını sağlamak amacıyla Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü yakınında başlattığı Bilim Merkezi inşaatında çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.

Başkan Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın katılımıyla Şanlıurfa Bilim Merkezinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Teknik ekipten çalışmalarla ilgili bilgiler alan Başkan Beyazgül bilim merkezinin Şanlıurfalı gençlerin, bilime ve teknolojiye ilgi duyan herkesin ilgisini çekeceğinin altını çizdi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da merkezdeki çalışmaları yakından inceleyerek projenin bir an önce bitirilmesiyle önemli bir hizmetin daha kente kazandırılacağını sözlerine ekledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle kente kazandırılan Şanlıurfa Bilim Merkezi 51.402 m² alan üzerine kuruluyor. Toplam peyzaj alanının 40.000 m² olduğu projede kapalı alan ise 9.000 m² olacak şekilde tasarlandı.

Bilim Merkezinde yer alacak Matematik, Ahşap ve Tasarım, Robotik ve Kodlama, Biyoloji ve Kimya, STEM, Astronomi atölyeleri sayesinde Şanlıurfa’da bilimsel öğrenmenin her yaş grubunda sağlanmasının önü açılmış olacak.

Öğrencileri bilim, teknoloji ve inovasyon ile buluşturacak olan "Şanlıurfa Bilim Merkezi" Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine hız kazandıracak. Çalışmaların devam ettiği Bilim Merkezi tamamlandığında Türkiye'nin sayılı bilim merkezlerinden biri olacak.