İzmir Bayraklı KYK TOKİ Kız Öğrenci Yurdu’nda ikamet eden öğrencilerin yurtta yaşadığı şikayetlerin kamuoyuna yansıması üzerine geçtiğimiz günlerde yurdu ziyaret edip, öğrencileri dinleyen DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, öğrencilerin aktardığı internet, yemek, güvenlik gibi şikayetleri Meclis gündemine taşıdı.

Ösen, TBMM’ye verdiği soru önergesinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

"Yurt kampüsünde kablosuz internet ağı (wireless) olmadığı; baz istasyonlarının bulunmaması sebebiyle mobil internetlere de erişimin sınırlı olduğuna yönelik öğrenci şikayetleri bulunmaktadır. Özellikle vize haftasında mağdur olan öğrenciler için internet sorunu ne zaman ve nasıl çözülecektir? Bu konu hakkında yapılan çalışmalar var mıdır?"

"Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen 20 öğrencinin zehirlendiği iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? Yurtta öğrencilere sunulan yemek hizmeti hijyen koşullarına uygun mudur? Yemeklerin düzenli olarak kontrolü yapılmakta mıdır?"

"Yemekhanede öğrencilere her öğün kişi başına çeyrek ekmek verildiği, fazla ekmeklerin ise parayla satıldığı iddiaları doğru mudur?"

"Yurtta ikamet eden öğrencilerden kampüs içi ya da kampüs dışında fiziksel/sözlü tacize uğradığını bildirerek, şikayette bulunan öğrenci var mıdır?"

"Öğrenciler yemekleri çadırda yediklerini belirtmişlerdir. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte soğuyan havalarda yemek servisi çadırda mı sürdürülecektir? Yurt kampüsü içerisinde yemekhane ne zaman hizmete sunulacaktır?"

"Yurdun bulunduğu kampüste güvenlik nasıl sağlanmaktadır? Yurt kampüsünde kaç güvenlik görevlisi çalışmakta; kaç güvenlik kamerası bulunmaktadır?"

"Ülkenin çeşitli yerlerinde olduğu gibi Bayraklı TOKİ yurdunda da asansörlerin bozulduğu ve öğrencilerin mahsur kaldığı gündeme gelmiştir. Yurtta bulunan asansörlerin denetimleri ne sıklıkla yapılmaktadır?"

"Yurda ulaşım oldukça meşakkatlidir. Okullarına ulaşmak için yolda saatler harcayan öğrencilerin ulaşım sorununa çözüm bulunması noktasında Büyükşehir Belediyesi ile görüşülmüş müdür? Bir yurdun en temel ihtiyaçlarından olan ulaşım konusu neden yurt açılmadan önce çözüme kavuşturulmamıştır?"

"Yurt bölgesinde market, kafe, kırtasiye bulunmadığı görülmüştür. Öğrenci ihtiyaçlarını karşılamak için yurt civarına sosyal tesislerin kurulması düşünülmekte midir?"

Hibya Haber Ajansı