Molla Gürani Ortaokulu öğrencilerinin yardımlaşma, paylaşma duygularını geliştirmek, farkındalıklarını artırmak amacıyla Molla Gürani Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ve Değerler Kulübü olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ortak çalışmasıyla yürütülen ÇEDES Projesi kapsamında "Kermes Etkinliği" düzenlendi.
Tüm Dünya’nın gözü önünde Gazze'de büyük bir insanlık dramı devam ediyor. Bu kapsamda aileleri ile birlikte yaşam mücadelesi veren insanlara yönelik Türkiye’nin dört bir yanından yardım organizasyonları ile farkındalıklar oluşturulmaya çalışılırken, anlamlı destekte ‘’bizde varız’’ diyen Şanlıurfa merkez Karaköprü İlçesi Molla Gürani Ortaokulu öğrencileri, annelerin desteğiyle Filistin için okullarının bahçelerinde kermes açtı. Evde anneleri tarafından hazırlanan yiyecekler okulun bahçesinde açılan kermeste satışa sunuldu. Kermesten elde edilen gelir İsrail´in zulmü altında bulunan Filistinli çocuklara destek için gönderilecek kermes yoğun ilgi gördü.
ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI MESAJ
Molla Gürani Ortaokulu öğrencileri olarak Filistinli kardeşlerimize yardım etmek için okulumuz bir kermes düzenledi. Bu kermeste aldığımız her şey para olarak Filistin´e gidecek. Allah Filistinli kardeşlerimize yardımcı olsun. Elimizden geldiğince pasta börek çörek yaptık. Buradan Filistinlilere başsağlığı diliyorum. Onlar inşallah o İsrail´den kurtulur. Zulmü durduramıyorsak bile en azından sesimizi duyurmak adına bu şekilde yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalıştık.