Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı (COP28), bugün Dubai’de başladı. İklim sorunu giderek ciddileşirken, dünya gözünü Dubai’de yaklaşık iki hafta sürecek olan konferansa çevirdi. Çin Medya Grubu’na (CMG) bağlı CGTN tarafından dünyanın dört bir yanından internet kullanıcıları arasında yapılan bir anketin sonucuna göre, katılımcıların yüzde 90,3’ü, hiçbir ülkenin iklim sorunundan kaçamayacağına ve kendi sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğine inanıyor. Katılımcıların yüzde 91,4’ü, Çin’in küresel iklim yönetimini hızlandırmadaki katkılarını takdirle değerlendirdi.

Ankete katılan küresel katılımcıların yüzde 83’ü, insan kaynaklı aşırı karbon emisyonlarının küresel iklim değişikliğini şiddetlendirdiğini ve çözümün sadece yüksek kaliteli sürdürülebilir kalkınma ile gerçekleşebileceğini düşünüyor. Katılımcıların yüzde 81,8’i, çeşitli ülkelerin yeşil ve düşük karbonlu dönüşümü hızlandırması, karbon emisyonlarını azaltması ve böylece daha az sürede küresel iklim hedeflerine ulaşılması çağrısında bulunuyor.

Çin, küresel iklim yönetimine aktif olarak katkıda bulunuyor. Dünya üzerindeki kurulu fotovoltaik enerji üretim kapasitesinin neredeyse yarısı Çin’de bulunuyor, dünyanın yeni enerji araçlarının yarısından fazlası Çin’de kullanılıyor ve dünyanın yeni yeşil alanlarının dörtte biri Çin’de yer alıyor. Ankete katılanların yüzde 91,4’ü, Çin’in küresel iklim yönetimine katkılarını takdirle değerlendiriyor. CGTN takipçileri, Çin hükümetinin iklim değişikliği ile mücadeledeki çabalarının harika olduğunu ifade etti.

Anket, CGTN’nin İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Arapça ve Rusça platformlarında yayınlandı. 24 saat içinde ankete toplam 10 bin 512 kişi katıldı ve görüşlerini paylaştı.

Hibya Haber Ajansı