İSTANBUL (AA) - Eti bakır, Kastamonu Masa Tenisi Spor Kulübü ve Kastamonu Dinamik Spor Kulübü'ne verdiği desteği 2023-2024 sezonu boyunca da sürdürecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Eti Bakır, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda ekonomik, toplumsal, sosyal ve kültürel fayda sağlamak için yatırımlarına devam ediyor.

Cevher işleme tesislerinden birinin bulunduğu Kastamonu'da, Kastamonu Masa Tenisi Spor Kulübü ve Kastamonu Dinamik Spor Kulübü’nün sponsoru olan Eti Bakır, kentin masa tenisi ve hentboldaki başarılarını sürdürmek için bu yıl da destek anlaşması imzaladı.

Kastamonu Masa Tenisi Spor Kulübü kadın ve erkek takımıyla Süper Lig'de mücadele ederken, kulüpte 3'ü milli, 11'i Türkiye ve bölge dereceli olmak üzere 40 performans oyuncusu ve toplamda 140 sporcu bulunuyor.

Kastamonu Dinamik Spor Kulübü’nde ise yaşları 8 ile 22 arasında değişen 73 sporcu yer alıyor. Takımın 5 oyuncusu ise Milli Takım forması giyiyor.

- "Elimizden geldiğince sporcularımızı desteklemeye devam edeceğiz"

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Eti Bakır Küre İşletme Müdürü M. Yaşar Kara, faaliyet gösterdikleri bölgelerde spor, eğitim ve kültür faaliyetlerini desteklediklerini belirterek, hem masa tenisi takımındaki sporcuların hem de hentbolcu kızların kenti ulusal ve uluslararası turnuvalarda çok iyi temsil ettiklerini bildirdi.

Madencilik alanında Türkiye'nin lider şirketlerinden biri olarak sosyal projeleri önemsediklerini vurgulayan Kara, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda sporun yarattığı farkındalığın etkisi tartışılmaz. Kastamonu Dinamik Spor Kulübü, başarılı kadın sporcularıyla Kastamonulu gençlere örnek olmayı sürdürüyor. Her kategorideki takımlarıyla mücadele veren kulüpte sporcularımız, ilham veren hikayelere imza atmaya devam ediyor. Kastamonu Masa Tenisi Spor Kulübü de kentimizi son yıllarda en iyi şekilde temsil eden ve alt yapıdan itibaren yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarda sayısız başarılar elde eden bir kulüp. Hem masa tenisi takımındaki sporcularımız hem de hentbolcu kızlarımız başarılarıyla kentimizi ulusal ve uluslararası turnuvalarda çok iyi bir şekilde temsil ediyorlar. Biz de elimizden geldiğince onları desteklemeye devam edeceğiz. Bu iki takımla sporun geleceğine desteğimizi sürdürdüğümüz için çok mutluyuz."