Karaköprü 'deki bir sitenin sakinlerinden gelen talep üzerine siteye giderek orada incelemelerde bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat,  "HÜDA PAR olarak bu hafta Karaköprü ilçemizdeyiz. Tam 4 yıl boyunca çözüme kavuşmayan ve kronikleşen bir sorun hakkında buradayız. Ben sözü Karaköprü İlçe Başkanımız Sayın Rüstem Çakmak'a ve bina sakini ve yöneticisi olan kardeşime bırakıyorum." dedi.

Şehirleşme örneğine yakışmıyor

HÜDA PAR Karaköprü İlçe Başkanı Rüstem Çakmak açıklamasında,  "Karaköprü sınırlarımız içerisinde yer alan Seyrantepe Mahallemizde yaklaşık 400-500 kişinin yaşadığı sitede atık su sıkıntısı var. Özelde yaklaşık 400-500 kişinin bulunduğu, genelde de büyük bir mahallenin bulunduğu bir mevkide böyle fosseptik çukurunun olması şu anki olan şehirleşme örneğine yakışmıyor." ifadesini kullandı.

"Sadece 500 kişiyi değil binlerce kişiyi rahatsız ediyor." diyen site yöneticisi, "Burada 500 kişi yaşıyor şu anda. Mahalle olarak ise burada binlerce kişi yaşıyor. Sadece bu koku yayıldığı zaman 500 kişi değil de binlerce kişiyi rahatsız ediyor. Sivrisineği olsun, çukurun tehlikesi olsun... 7 yaş üzeri çocukların hepsi buraya gelebiliyor, dolaşabiliyor, içine girebiliyor... Büyük bir tehlike aslında arz ediyor. 4 yıldır defalarca ilettik. Sayın Zeynel Bey de buraya geldi. Burayı da gördü. Dedi ki; 'en yakın zamanda çözeceği…' Ve şu ana kadar hiçbir şey yapılmadı" dedi.

Altyapı ve üst yapı masrafları belediye tarafından tahsil ediliyor

HÜDA PAR Karaköprü İlçe Başkanı Rüstem Çakmak "Biz bunu defalarca dile getirmemize rağmen icra makamlarından bir sonuç ve yanıt alamadık. Site sakinlerinin de bununla ilgili çalışmalarının sonuçsuz kaldığını görüyoruz. Sonuç olarak şunu söylüyoruz; bir inşaata başlamadan önce altyapı ve üst yapı masrafları belediye tarafından tahsil ediliyor" diyerek masraflar peşin alındığı halde hizmettin neden yapılmadığına değindi.

4 yıl mı sürerdi, yoksa 4 saat mi sürerdi?

Son olarak Çakmak "Eğer belediye yetkililerinden bir tanesi bu site veya bu mahallenin herhangi bir yerinde otursaydı bu sıkıntı 4 yıl mı sürerdi, yoksa 4 saat mi sürerdi? Takdiri Karaköprü halkımızın vicdanına bırakıyoruz." ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı